19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn milion de euro pentru 500 de metri patrati

Un milion de euro pentru 500 de metri patrati

» Consiliul Judetean Mures cheltuieste o suma uriasa ca sa reabiliteze cladirea Ansamblului Artistic "Muresul".

In plina criza financiara, CJ Mures a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea si extinderea unui imobil unde ar urma sa se mute sectia maghiara a Ansamblului Artistic "Muresul". Investitia este de circa 43 de miliarde de lei vechi si implica reabilitarea unui corp de cladire de circa 500 mp si extinderea cu inca atat a imobilului. Astfel, pretul mediu pe metru patrat este de circa 1.000 de euro, iar proiectul este deja contestat de mai multi angajati din aparatul tehnic al CJ Mures care spun ca, pe langa ca este exagerata valoarea investitiei, aceasta nu este absolut necesara. Asta pentru ca, cele trei sectii (romana, maghiara si rroma – n.r.) ale Ansamblului artistic "Muresul" ar putea sa isi desfasoare fara probleme activitatea in acelasi imobil ca in prezent, respectiv in fostul sediu al Cinematografului "Unirea", care a fost reabilitat, la randul sau, la preturi destul de ridicate.

 

Vicepresedintele CJ Mures, Ioan Cristian Chirtes, refuza sa vorbeasca despre oportunitatea transferarii in noul spatiu a sectiei maghiare de la Ansamblul "Muresul", insa spune ca proiectul va fi pus in executie doar daca pentru finantarea acestuia vor fi atrase fonduri europene. Potrivit lui Chirtes, tocmai din acest considerent discutiile pe marginea proiectului de hotarare au fost foarte incinse in comisiile de specialitate. "Noi am aprobat acesti indicatori tehnico-economici pentru gasirea unor fonduri europene, deci nu vom aloca bani decat in cota de cofinantare de la CJ. Vor fi fonduri europene pentru turism artistic spre exemplu", sustine Chirtes, care recunoaste insa ca suma pe metrul patrat i s-a parut si lui mare. "Daca vorbim de 1000 de euro pe metrul patrat suma, intr-adevar, la inceput si mie mi s-a parut destul de mare, dar din discutiile ulterioare mi-am dat seama ca, dupa licitatii, se va merge in jos", a declarat vicepresedintele CJ Mures, care a mai adaugat ca pretul practicat pentru astfel de imobile considerate monument istorice se ridica chiar la mai mult de 1000 de euro metrul patrat.

CLADIRE
Cladirea pe care CJ Mures vrea sa o reabiliteze si pentru care costul se ridica potrivit indicatorilor tehnici aprobati la peste un milion de euro are regim de inaltime SsP si a fost construita in perioada 1760-1770 si reconstruita in 1896. In urma realizarii lucrarilor se va mari suprafata utila folosibila a cladirii de la 277 mp cat este in prezent la 1011,28 mp. Proiectul presupune reamenajarea subsolului, a parterului si extinderea acestuia cu o sala de spectacole.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă