18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialUn milion de euro din bugetul local, pentru fotbal

Un milion de euro din bugetul local, pentru fotbal

Criza economicฤƒ nu afecteazฤƒ finanลฃฤƒrile acordate de Primฤƒria Tulcea echipei Delta Tulcea, din divizia secundฤƒ.

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, a declarat cฤƒ anul acesta va finanลฃa echipa de fotbal Delta, din bugetul local, cu un milion de euro. „Dacฤƒ se va pune problema unor meciuri de baraj pentru intrarea în prima divizie vom suplimenta bugetul echipei cu 2,5 milioane de euro”, a precizat acesta.

Afirmaลฃiile primarului Hogea, fฤƒcute într-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ, au redeschis o polemicฤƒ localฤƒ privind cheltuirea banului public pentru activitฤƒลฃi sportive. Elena Fidatov, directorul Direcลฃiei de Sport Tulcea, a declarat cฤƒ doar fotbalul beneficiazฤƒ de finanลฃฤƒri consistente din bugetul local.

„Sporturile nautice, atletismul, voleiul, luptele, care au tradiลฃie ลŸi rezultate foarte bune în judeลฃul nostru, deลŸi se descurcฤƒ foarte greu, nu au primit în ultimii ani alocaลฃii bogetare locale.”

Primarul Constantin Hogea a mai spus cฤƒ „celelalte activitฤƒลฃi sportive din municipiul Tulcea au o alocaลฃie bugetarฤƒ de la Primฤƒria Tulcea de 50.000 lei. Suma mare din bugetul local destinatฤƒ sportului merge la clubul de fotbal Delta, pentru cฤƒ primฤƒria a rฤƒmas singurul finanลฃator al clubului. Încercฤƒrile de privatizare au eลŸuat ลŸi am decis sฤƒ meลฃinem în activitate echipa de fotbal, pentru cฤƒ are rezultate foarte bune. Ea se bate mereu pentru promovarea în prima divizie”.

Nereguli descoperite de Curtea de Conturi

Controlorii financiari din Tulcea ai Curลฃii de Conturi au atras atenลฃia, de mai multe ori, cฤƒ autoritฤƒลฃile locale care finanลฃeazฤƒ din bani publici activitatea echipei de fotbal Delta nu controleazฤƒ legalitatea cheltuirii banilor publici.

Conform rapoartelor Curลฃii de Conturi, fondurile alocate în ultimii ani de Primฤƒria Tulcea ลŸi de Consiliul Judeลฃean (CJ) Tulcea au fost cheltuite pentru acordarea unor salarii ลŸi premii foarte mari conducerii clubului ลŸi jucฤƒtorilor, contrar Legii -finaลฃelor publice locale.

În urma acestor sesizฤƒri, Consiliul Judeลฃean Tulcea a hotฤƒrât sฤƒ nu mai aloce fonduri din bugetul propriu pentru echipa de fotbal Delta. Pânฤƒ în urmฤƒ cu un an, Primฤƒria Tulcea ลŸi CJ Tulcea alocau finanลฃฤƒri egale echipei de fotbal, care însumau un milion de euro. 

Au dublat bugetul

Dupฤƒ tฤƒierea finaลฃฤƒrilor destinate echipei de fotbal de cฤƒtre CJ Tulcea, Consiliul Local al Municipiului Tulcea a dublat alocaลฃia bugetarฤƒ pentru fotbal. Controlorii financiari ai Curลฃii de Conturi susลฃin cฤƒ preลŸedintele ลŸi vicepreลŸedintele clubului de fotbal din Tulcea ar avea salarii de mii de euro plฤƒtite din bani publici.

Conducerea Primฤƒriei Tulcea nu confirmฤƒ existenลฃa acestor salarii, afirmând cฤƒ nu au drept de control în privinลฃa administrฤƒrii clubului de fotbal. Curtea de Conturi contrazice poziลฃa Primฤƒriei, spunând cฤƒ auditul Primฤƒriei are obligaลฃia sฤƒ verifice modul în care sunt -cheltuite alocaลฃiile bugetare virate în bugetul clubului de fotbal.

Cele mai citite

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ