27.5 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialUn microbuz cu români a avut accident în Belgia. Un bărbat a...

Un microbuz cu români a avut accident în Belgia. Un bărbat a murit, alți patru sunt răniți

Ambasada României la Bruxelles investighează situația românilor implicați în accidentul de microbuz înregistrat pe șoseaua E35 din Belgia, a anunțat, marți, Ministerul de Externe al României.

Accidentul s-a produs luni pe șoseaua dintre orașele Anvers (Belgia) și Eindhoven (Olanda). 

Microbuzul în care călătoreau cinci români tracta o remorcă. Din motive încă necunoscute, mașina a început să meargă în zigzag, înainte să se oprească în parapetul de la marginea șoselei.

Unul dintre bărbații aflați la bordul microbuzului a fost ucis pe loc, iar ceilalți patru sunt răniți.

Pompierii au intervenit pentru a-i scoate din vehicul pe oameni, iar circulația pe șosea, spre direcția Olandei, a fost întreruptă.

În acest moment, Ambasada României face demersuri pentru repatrierea trupului persoanei decedate. Pe de altă parte, Ambasada ține legătura cu familia unuia dintre răniți, aflat acum într-un spital din Belgia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Armata israeliană susține că a eliminat jumătate din batalioanele Hamas din Rafah

Armata israeliană a declarat luni că a eliminat peste 500 de luptători Hamas în oraşul Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde la începutul lunii...

Cel mai persistent parfum pentru femei

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Rusia – Ucraina, ziua 845. “Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

"Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război", a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care...
Ultima oră
Pe aceeași temă