5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Un medic de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală a fost...

UPDATE. Un medic de la Spitalul “Marie Curie” din Capitală a fost bătut de tatăl unui copil până a început să-i curgă sânge din ochi. Bărbatul se află sub control judiciar

Un medic pediatru de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală a depus plângere penală după ce a fost bătut de părinţii unui copil internat cu o afecţiune respiratorie uşoară. Aceștia sunt nemulţumiţi că doctorul le-a comunicat că nu se mai impune spitalizarea acestuia, a declarat, miercuri, pentru News.ro, dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Clinicii Pediatrie a spitalului. Bărbatul care l-a agresat pe medic a fost reținut de polițiști, fiind pus sub control judiciat. Mihaela Bălgrădean a precizat că medicul a fost luat la palme de către tatăl copilului, până când a început să îi curgă sânge din ochi.

UPDATE  13.25: Bărbatul care l-a agresat pe medicul de la Spitalul "Marie Curie" a fost reţinut, el fiind totodată şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care a dispus continuarea cercetărilor. Ulterior, bărbatul a fost pus sub control judiciar.

"În data de 4 aprilie 2017, un bărbat în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut de către poliţiştii Secţiei 16, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe. În fapt, bărbatul a fost reţinut pentru exercitarea unor violenţe asupra unui medic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Agresiunea a avut loc pe fondul unor reproşuri pe care bărbatul le-a adus medicului cu privire la starea de sănătate a copilului său. La aceeaşi dată, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care a dispus continuarea cercetărilor, cu persoana sub control judiciar", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB)


Dr. Mihaela Bălgrădean a precizat că incidentul a avut loc marţi, când un medic pediatru specializat în afecţiuni respiratorii, cu o vechime de 33 de ani în spital, a fost luat la palme de tatăl unui copil care era internat de 24 de ore. 

Potrivit sursei citate, medicul a fost agresat în cabinetul său, în timp ce le comunica părinţilor că minorul are o afecţiune respiratorie uşoară şi nu se mai impune spitalizarea sa, iar în urma agresiunii el a suferit o hemoragie intraoculară.

"Părinţii au fost nemulţumiţi de acest diagnostic, ei susţinând că este vorba despre o afecţiune mai severă, iar atunci tatăl  copilului l-a luat la palme pe medic, până când a început să îi curgă sânge din ochi", a declarat dr. Mihaela Bălgrădean.

Ea a precizat că la faţa locului a fost chemată şi Poliţia, iar medicul a făcut plângere penală împotriva tatălui copilului. De asemenea, spitalul a depus, miercuri, o plângere penală pentru agresiune.

Bălgrădean a mai spus că în cei 33 de ani, de când lucrează la Spitalul "Marie Curie", este prima oară când un medic este bătut în spital.

Conform prevederilor legale, ameninţarea personalului medical se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, lovirea sau orice alte acte de violenţă – închisoare de la 6 luni la 3 ani, vătămarea corporală – închisoare de la 6 luni la 6 ani, vătămarea corporală gravă – închisoare de la 3 la 12 ani.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă