8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialUn marinar român, arestat în India după naufragiul vasului său

Un marinar român, arestat în India după naufragiul vasului său

Poliţia indiană i-a arestat sâmbătă pe căpitanul iordanian şi pe inginerul-şef de naţionalitate română ai navei MV Rak, scufundată joi în largul portului indian Bombay, pentru neglijenţă şi punerea în pericol a vieţii altor persoane, relatează Times of India, potrivit Mediafax.

“Căpitanul navei scufundate MV Rak, Arkan Abdul Khalil Yunus (36 de ani), un iordanian, şi inginerul-şef Ion Ioneseu (54 de ani), un român, au fost arestaţi” pentru punerea în pericol a vieţii sau siguranţei altora, a confirmat Bharat Bhoite, inspector la poliţia Yellow Gate.

“Neglijenţa căpitanului, care este responsabilul navei, şi a inginerului-şef, care ar fi trebuit să se ocupe de aspectele tehnice ale vasului, a cauzat scufundarea navei”, a precizat Bhoite.
Poliţia a refuzat să precizeze dacă vor urma şi alte arestări, dar a afirmat că va lua măsurile adecvate pe parcursul anchetei.

Nava MV Rak Carrier, sub pavilion panamez, transporta 60.000 de tone de cărbune din Indonezia spre India şi s-a scufundat joi, la aproximativ 40 de kilometri de coastele Indiei, la câteva ore după ce emisese un semnal de tip SOS. Membrii echipajului, format din indonezieni, iordanieni şi români, au fost salvaţi de elicoptere ale Pazei de Coastă indiene.

Surse din cadrul Pazei de Coastă au declarat că se puteau vedea pete de petrol în locul unde s-a scufundat nava, dar acestea erau “neglijabile” şi nu puteau cauza probleme ecologice.

Cele mai citite

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

Rolul coșurilor speciale pentru colectat gunoiul în gestionarea deșeurilor

Gestionarea eficientă a deșeurilor reprezintă o preocupare tot mai mare în societatea modernă și utilizarea corectă a coșurilor pentru selectat deșeuri este crucială pentru...

5 întrebări pe care să le adresezi medicului înainte de operația de augmentare mamară (mărire de sâni)

Augmentarea mamară este o procedură chirurgicală estetică care implică introducerea unui implant mamar la nivelul sânilor, pentru a mări sau a schimba forma acestora....
Ultima oră
Pe aceeași temă