7.5 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialUn manechin de succes din anii '60 a dat în judecată studiourile...

Un manechin de succes din anii ’60 a dat în judecată studiourile care produc serialul “Mad Men”

Gita Hall May, un model de succes din anii ’60, i-a dat în judecată pe directorii studiourilor Lionsgate, care produc serialul “Mad Men”, pe care îi acuză că i-au folosit imaginea, fără permisiunea ei, pe genericul acestei producţii de televiziune, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

În vârstă de 79 de ani, Gita Hall May susţine că studiourile Lionsgate au folosit pe acel generic, fără a-i cere permisiunea, imagini extrase dintr-o reclamă în care ea a apărut în anii 1950.

Imaginea cu Gita Hall May, celebră pentru părul ei roşcat, este proiectată pe un zgârie-nor în genericul de început al serialului “Mad Men”.

În acel generic, poate fi văzută silueta unui bărbat care se aruncă de pe un zgârie-nor din Manhattan, pe care sunt proiectate imagini din mai multe reclame. Imaginea cu Gita Hall May face parte dintre acestea şi provine dintr-o reclamă pe care renumitul model american a filmat-o pentru un spray Revlon în anii 1950. Fotografia a fost realizată de celebrul Richard Avedon.

Procesul a început vineri la Curtea Superioară din Los Angeles.

“Mi-aş dori ca ei să fi avut măcar politeţea să mă contacteze. Am fost surprinsă, pentru că nimeni nu m-a contactat pentru a-mi cere permisiunea – probabil au crezut că am murit”, a declarat Gita Hall May, luni, pentru ABC News.

Serialul “Mad Men” se bucură de un succes deosebit, atât în rândul publicului, cât şi al criticilor. Succesul acestei producţii de televiziune este atât de mare, încât chiar şi muzica de pe genericul care face obiectul acestui proces a câştigat la rândul ei un premiu Emmy, iar, potrivit presei americane, producătorii serialului au obţinut venituri de 1 miliard de dolari pe urma comercializării show-ului.

Cu o acţiune plasată în New York-ul anilor ’60, serialul “Mad Men” urmăreşte viaţa şi competiţia acerbă între bărbaţii şi femeile care lucrează în agenţiile de publicitate de pe Madison Avenue şi care fac din vânzări o artă în sine. Acest show a fost premiat încă de la lansare, obţinând de-a lungul timpului, printre altele, 15 premii Emmy, 3 premii Globuri de Aur, un premiu Peabody, un premiu al Asociaţiei Producătorilor, două premii ale Asociaţiei Scenariştilor, premiul AFI pe 2007 şi 2008 pentru clasarea în Top 10 al celor mai bune programe de televiziune şi două premii BAFTA pentru cel mai bun program internaţional.

“Nebunii de pe Madison Avenue/ Mad Men” îi are în rolurile principale pe Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), John Slattery (Roger Sterling), Christina Hendricks (Joan Harris) şi January Jones (Betty Draper).

Cele mai citite

9 din 10 executivi europeni cred că organizațiile lor vor trece prin procese de transformare până în 2030, studiu

91% din 200 de lideri europeni, care au participat recent la un sondaj realizat la nivel european de grupul de consultanță în HR Arthur Hunt...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

George Simion vine cu câteva aprecieri despre eventuale candidaturi

George Simion, liderul AUR, are darul de a ne înveseli de fiecare dată când declară câte ceva în spațiul public. Perspectivele sale asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă