13.5 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialUn lider al opoziţiei din Ucraina, bătut de forţele de ordine

Un lider al opoziţiei din Ucraina, bătut de forţele de ordine

Un fost ministru de Interne şi actual lider al opoziţiei ucrainene, Iuri Luţenko, este în stare gravă după ce a fost bătut în cursul unor confruntări între manifestanţi proeuropeni şi forţele de ordine, la Kiev.

Zeci de manifestanţi s-au adunat, vineri seară, în faţa unui tribunal care i-a condamnat la câte şase ani de închisoare pe trei bărbaţi acuzaţi că au vrut să arunce în aer, în 2011, o statuie a lui Lenin, informează Mediafax.

Televiziunea publică ucraineană a difuzat imagini cu mai multe persoane transportate pe targă după intervenţia forţelor de ordine împotriva manifestanţilor care atacaseră cu pietre.

Soţia lui Luţenko a declarat că acesta are traumatisme craniene după ce a fost bătut de forţele de ordine. „Soţul meu este la terapie intensivă”, a spus ea.

Luţenko, în vârstă de 49 de ani, membru al fostului Cabinet prooccidental condus de Iulia Timoşenko, a fost în detenţie aproape trei ani, fiind eliberat la presiunile Uniunii Europene.

Începând din noiembrie, în Ucraina au loc proteste masive faţă de refuzul Administraţiei Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Cele mai citite

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenţia naţională de presă a Libanului (ANI) a raportat marţi seară o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" în suburbiile de sud...

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...

Rodica Nassar îl apără pe Ciolacu după gafa lui Ciucă

„Răspuns corect. Nota 10”, este reacția deputatului PSD Rodica Nassar după ce Nicolae Ciucă, întrebat ce calități are Marcel Ciolacu, pe care el nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă