21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn istoric britanic reia teoria fugii lui Hitler în Argentina

Un istoric britanic reia teoria fugii lui Hitler în Argentina

Istoricul Guy Walters susţine că Adolf Hitler ar fi fugit în Argentina, în noaptea de 27 aprilie 1945, când armatele ruseşti au intrat în Berlin.

Potrivit Daily Mail, führer-ul a avut de ales dintre a se lăsa prins şi umilit de către ruşi, a se sinucide sau a evada. Autorul articolului, scriitorul Guy Walters, a notat că Hitler a preferat ultima variantă, totul fiind pregătit, până la ultimul detaliu, de către şeful Gestapo-ului, Heinrich Müller.

Astfel, la miezul nopţii, trei bărbaţi au venit în buncărul führer-ului, care era legat, printr-un tunel secret, de bulevardul Hohenzollerndamm. Hitler, însoţit de iubita sa, Eva Braun, cumnatul Evei, Hermann Fegelein, şi de către apropiaţi de partid au mers pe Hohenzollerndamm, transformat în pistă improvizată, unde erau aşteptaţi, într-un avion Junkers – 52, de pilotul Peter Baumgart.

Walters a povestit că avionul a pornit spre nord, iar Hitler a refuzat să se uite pe fereastră, pentru a nu vedea cum au invadat ruşii cel de-al Treilea Reich. Führer-ul se îndrepta, ca şi alţi nazişti înaintea lui, spre Argentina. Drumul a avut mai multe escale, în Danemarca, Spania şi Insulele Canare. De acolo, Hitler a mers cu un submarin până în portul Necochea din Argentina.

Totodată, Walters a notat că Hitler s-ar fi căsătorit cu Eva Braun şi ar fi avut două fiice. După 17 ani petrecuţi pe coasta Argentinei, Adolf Hitler a murit, în 13 februarie 1962.

Ipoteza evadării lui Hitler nu este singulară în istorie, cărţi despre fuga nazistului în America de Sud existând încă din 1953.

De asemenea, în anii care au urmat celui de-al Doilea Război Mondial, serviciile americane şi britanice de informaţii au primit nenumărate rapoarte sugerând că liderul nazist trăia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă