25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn frate vitreg al lui Barack Obama afirma ca tatal lor era...

Un frate vitreg al lui Barack Obama afirma ca tatal lor era o persoana violenta

Un frate vitreg al lui Barack Obama, Mark Ndesandjo, care locuieste la Shenzhen, in sudul Chinei, si care a pastrat pana in prezent tacerea in legatura cu inrudirea sa cu presedintele american, a declarat miercuri ca tatal lor era o persoana violenta, relateaza AFP consultata de Mediafax.

"Tatal meu ma batea. O batea pe mama. Pur si simplu nu poti sa faci acest lucru", a declarat el intr-o conferinta, la Camera de Comert americana din Canton, in prezenta consului general al Statelor Unite, cu ocazia lansarii cartii sale.

Mark Ndesandjo, care traieste in China de sapte ani, a publicat cartea "De la Nairobi la Shenzhen", dupa un an de la alegerea fratelui sau vitreg.

Tatal kenyan al lui Barack Obama s-a despartit de partenera sa pe cand acesta avea doar doi ani, iar presedintele american a vorbit despre dificultatile unei copilarii fara tata.

Mark Ndesandjo, care nu a precizat ce varsta are, este fiul celei de-a treia partenere a tatalui sau, Ruth Nidesand. Insa el nu a folosit niciodata numele tatalui sau si nu a vorbit despre aceasta inrudire cu apropiatii sai, inainte ca aceasta sa fie dezvaluita de presa.

Prezentand o puternica asemanare cu fratele sau Barack, la fata si la voce, Mark Okoth Obama Ndesandjo a declarat ca scenele din seara alegerii l-au ajutat sa se impace cu numeroase probleme, "inclusiv cu numele Obama".

"Am vazut toata speranta si bucuria din ochii oamenilor. Eram foarte mandru de fratele meu, Barack. Acest lucru a sters duritatea pe care am resimtit-o in toti acesti ani", a spus acesta.

Romanul sau, care initial era o autobiografie, spune povestea unui barbat constrans sa se confrunte cu trecutul sau, din Kenya si din Statele Unite, dupa sosirea sa in China, in urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Licentiat al pretigioasei Universitati Stanford and Brown, acesta afirma ca a parasit Statele Unite dupa ce si-a pierdut locul de munca, intr-un moment in care cauta o cale in viata.

La Shenzhen, el se consacra, in prezent, muzicii si este consultant pentru exportatori chinezi.

"As vrea sa il incurajez pe fratele meu, presedintele Obama, (…) sa inteleaga ca in China familia are un rol central", a spus Mark ca ar dori sa ii transmita fratelui sau, inaintea primei vizite in aceasta tara a lui Barack Obama, la 15 noiembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă