13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialUn fost primar PDL, condamnat la închisoare cu executare pentru înșelăciune

Un fost primar PDL, condamnat la închisoare cu executare pentru înșelăciune

Curtea de Apel Constanța l-a condamnat, luni, pe fostul primarul PDL din Agigea, Ion Ioniță, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și alte fapte de corupție.

Decizia este definitivă.

În același dosar, magistrații i-au condamnat și pe Mery Gean Bolat, Ovidiu Molceanu Perva, Anca Daniela Istrate și Monica Popescu, la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Totodată, cei patru condamnați au fost obligați la muncă în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile.

Fostul edil a fost trimis în judecată, în anul 2007, de procurorii anticorupție pentru prejudiciarea cu peste două milioane de euro a Consiliului Local, în urma unor afaceri cu terenuri și a încheierii unor contracte de achiziții publice.

El este acuzat că, în 2002, a scos din domeniul privat al localităţii o suprafaţă de 31,7944 ha teren, cu ajutorul unor subalterni, fără a avea o hotărâre de consiliu în acest sens. Conform procurorilor, edilul a avut drept scop vânzarea parcelei către Ion Sandu, preţul fiind unul derizoriu. Ulterior, Sandu a vândut acelaşi teren societăţii Selgros Cash & Carry, pentru un profit substanţial.

De asemenea, oamenii legii au stabilit că Ioniţă contacta posesorii de terenuri si ii convingea ca terenurile lor sunt lipsite de valoare, dar, cu ajutorul său, ca reprezentant legal, ele pot deveni profitabile. În acest fel, profitând şi de imaginea sa de edil, Ioniţă a înşelat nouă persoane care au semnat contracte de vânzare-cumpărare cu Ion Sandu, fără să cunoască valoarea reală a terenurilor pe care le-au înstrăinat.

Cele mai citite

Lupta lui Donald Trump cu infernul

Azi e Super Thuesday pentru Republicanii americani. Ziua e importantă pentru că deja o duzină de state au optat pentru candidatul lor la președinția...

CEC Bank – Credit ipotecar imobiliar cu dobândă fixă în primii 5 ani

CEC Bank oferă credite ipotecare imobiliare cu dobândă fixă de 5,55%, în primii 5 ani, ulterior variabilă, pentru cei care își încasează veniturile prin Bancă. ”În...
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...
Ultima oră
Pe aceeași temă