16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialUn fost primar al municipiului Bârlad a murit după ce i s-a...

Un fost primar al municipiului Bârlad a murit după ce i s-a făcut anestezie pentru o operaţie

Un fost primar al municipiului Bârlad,  Doru Gabriel Craus,  a murit într-un spital din Iaşi, după ce i s-a făcut anestezie pentru o operaţie la umăr, medicii spunând că atât edilul cât şi familia acestuia şi-au dat acordul pentru intervenţie, în condiţiile în care bărbatul avea probleme cardiace, informează Mediafax.

Doru Gabriel Craus în vârstă de 66 de ani a fost internat, iniţial, la Spitalul de Urgenţă Bârlad însă, din cauza acutizării problemelor medicale de care suferea, în special cardiace, a fost transferat la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Aici, medicii i-au montat o proteză la umăr, ulterior luând decizia de a-l supune unei intervenţii chirurgicale din cauza complicaţiilor apărute.

Potrivit unor surse medicale din cadrul Spitalului “Sfântul Spiridon” Iaşi, atât Doru Gabriel Craus cât şi familia acestuia şi-au asumat răspunderea operaţiei, având în vedere problemele cardiace cronice cu care bărbatul figura în evidenţa medicilor.

La scurt timp însă după efectuarea anesteziei locale necesară pentru intervenţia chirurgicală, susţin medicii ieşeni, inima fostului primar din Bârlad a cedat şi, după mai bine de jumătate de oră de manevre de resuscitare, a fost declarat decesul.

Absolvent al Facultăţii de Geografie, Doru Gabrriel Craus a fost primar al municipiului Bârlad, din partea PNŢCD, în perioada 1996-2000, ulterior ocupând un post de consilier local în Consiliul Local Bârlad. În anul 2005, s-a înscris în PD, activând şi ca inspector de geografie pentru o perioadă de patru ani. În anul 2008 a ieşit la pensie, însă a mai activat ca profesor la Colegiul “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, instituţie la care a fost şi director adjunct în perioada 1991-1996.

Cele mai citite

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

Cele mai importante ingrediente din cremele pentru ten și efectele lor asupra pielii

Ești în căutarea cremei perfecte pentru ten? Cremele pentru ten sunt un element esențial în rutina zilnică de îngrijire a pielii, iar ingredientele pe...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă