19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn fost angajat al CET Iaşi a intrat în greva foamei în...

Un fost angajat al CET Iaşi a intrat în greva foamei în faţa Primăriei

Un fost angajat al CET Iaşi a intrat în greva foamei, miercuri, în faţa sediului Primăriei ieşene, pe motiv că a fost amendat „pe nedrept” de poliţiştii locali, după ce a participat la mai multe proteste împotriva municipalităţii, informează Mediafax.

Virgil Iordache, fost angajat al CET Iaşi, a intrat în greva foamei, el acuzând în principal amenzile pe care le-a primit, după ce a participat la mai multe proteste, alături de alţi colegi de la CET, cu scopul de a obţine salariile compensatorii promise în momentul disponibilizării.

Bărbatul poartă o pancartă pe care scrie „Constituţia şi legile ţării sunt călcate în picioare de poliţia politică a primarului Gheorghe Nichita”.

Citeşte şi Unul dintre greviştii foamei de la Uzinele Sodice Govora, dus cu ambulanţa la spital

Virgil Iordache a afirmat că a fost amendat de cinci ori şi acuză că în Iaşi „se pune pumnul în gură” celor care protestează paşnic.

„Nu ni s-a rezolvat problema salariilor compensatorii, dar în schimb suntem amendaţi. Numai eu am primit cinci amenzi în valoare totală de peste 4.000 de lei. Primarul Gheorghe Nichita crede că dacă ne va teroriza, nu o să ne mai spunem păsurile. Voi sta în greva foamei până când Nichita îmi va plăti toate amenzile date pe nedrept”, a precizat fostul angajat al CET Iaşi.

Totodată, bărbatul reclamă falimentarea regiilor autonome din subordinea Primăriei ieşene, precum şi refuzul municipalităţii de a autoriza protestele foştilor angajaţi ai centralei ieşene.

Ultima amendă primită de Virgil Iordache, în valoare de 1.000 de lei, a fost dată pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, la Conferinţa judeţeană a PSD Iaşi, eveniment desfăşurat în 30 martie.

Citeşte şi GREVA FOAMEI la Uzinele Sodice Govora

În ziua respectivă, aproximativ 50 de foşti angajaţi ai CET, printre care şi Virgil Iordache, s-au adunat în faţa clădirii unde avea loc reuniunea PSD, scandând „Jos mafia”, „Ruşine, ruşine” şi „Jos Nichita”.

Primarul PSD Gheorghe Nichita a intrat în clădire însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, fără însă a sta de vorbă cu protestatarii. Ulterior, Gheorghe Nichita i-a acuzat pe foştii angajaţi de la CET că sunt manipulaţi politic, explicând că aceştia au primit o parte din bani.

Printre cei amendaţi de Poliţia Locală se numără şi un fost angajat al centralei ieşene, Iulian Luchian, care susţine că în ziua Conferinţei judeţene a PSD nu a fost prezent la protestul colegilor săi.

O parte dintre protestele la care a participat bărbatul au fost avizate de Primăria Iaşi, altele nu.

Câteva sute de angajaţi ai CET Iaşi au fost disponibilizaţi la începutul anului 2012, iar conducerea societăţii, aflată în subordinea primăriei, le-a promis acordarea de salarii compensatorii.

Ulterior, ei au primit doar o parte din bani, în tranşe, conducerea CET invocând situaţia financiară dificilă a unităţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă