21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn fost ambasador american în Israel crede că SUA vor intra în...

Un fost ambasador american în Israel crede că SUA vor intra în război cu Iranul în 2013 – presă

Fostul ambasador american în Israel Martin Indyk a anticipat, într-un interviu acordat postului de televiziune CBS, că o confruntare a Statelor Unite cu Iranul ar putea avea loc în 2013, scrie Mediafax.

Citeşte şi:

Mitt Romney susţine că Iranul este „cel mai mare eşec” al preşedintelui Barack Obama

„Mă tem că 2013 va fi un an în care vom avea o confruntare militară cu Iranul” a declarat el, duminică, în cadrul emisiunii „Face the Nation”.

Invitat la emisiune alături de o serie de experţi în politică externă, fostul ambasador a afirmat că deocamdată nu a sosit vremea ca SUA să treacă la o acţiune militară. „Iranul nu are o armă nucleară” a declarat el, adăugând că deşi mai este timp, „nu este foarte mult timp”.

Cât despre disputa privind Iranul dintre premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele Barack Obama, Indyk a declarat că nu crede că „diferenţa referitoare la acest subiect dintre Netanyahu şi Obama este mare, în termeni legaţi de angajamentul preşedintelui de a nu permite Iranului să se doteze cu arma nucleară”.

Despre insistenţa Israelului ca SUA să traseze o „linie roşie” pe care Iranul nu are voie să o treacă, Indyk a spus că „nu este o solicitare rezonabilă. Ideea unei linii roşii – de fapt, un ultimatum – reprezintă ceva la care niciun preşedinte nu ar recurge”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă