20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn fiu secret al lui J.F.Kennedy

Un fiu secret al lui J.F.Kennedy

Numerosul clan Kenendy s-a mai imbogatit cu un nou descendent "austriac", chiar daca acesta are varsta nu prea frageda de 63 de ani.

Cotidianul vienez Kurier, citat de Il Secolo XIX, a descoperit ca fostul presedinte al SUA – a carui pasiune pentru femeile frumoase, printre care si mitica Marilyn Monroe, era bine cunoscuta – ca, pe vremea cand avea 25 de ani, a cazut victima fascinatiei irezistibile a unei tinere imigrante vieneze, inrudita cu familia imparatului austro-ungar. Din pasiunea fulgeratoare s-a nascut un fiu, Tony, care acum are 63 de ani si este comerciant de arta in California.

Dictatorul nazist Adolf Hitler prin "Anschluss'-ul" sau, anexarea Austriei, a determinat-o pe frumoasa si foarte tanara Elisabeth Hortenau, nascuta in 1921, la Hinterbrühl, in apropiere de Viena, sa emigreze in SUA. Aici, in cursul vietii sale "a colectionat" sase soti, dar i-a spus NU viitorului presedinte, care a vrut sa se insoare cu ea dupa ce a aflat ca a lasat-o insarcinata.

Chiar doamna, care acum poarta cu "eleganta vieneza" numele american de Lisa Lanett, potrivit publicatiei italiene consultate de Agerpres, a fost cea care a spus povestea cotidianului austriac, una deosebita, deoarece Lisa este nepoata ultimului imparat al Austriei, Karl von Habsburg, urcat pe tron dupa moartea lui Franz Joseph, la 21 noiembrie 1916, indepartat de pe tron doi ani mai tarziu in urma prabusirii imperiului. Tatal d-nei Lanett, Alfred, era fiul nelegitim, dar recunoscut, al marelui duce Otto de Habsburg, tatal ultimului kaiser austriac.

"Ma aflam la Roma cu mama mea, cand Hitler a invadat Austria", a povestit Lisa pentru Kurier, "si in acel moment am decis sa nu ne mai intoarcem acasa, ci sa emigram in SUA. Dupa o casatorie de scurta durata cu un mexican, m-am mutat in Phoenix, Arizona, unde mama mea gestiona un motel, Monterey Lodge, in care in timpul razboiului a locuit un tanar ofiter de marina pe nume John F. Kennedy".

Kennedy se afla in capitala Arizonei pentru a se supune tratamentului unui medic local, dr. Lahey, dupa ce a fost declarat "inapt pentru serviciul militar", in urma a doua operatii la coloana, in noiembrie 1944. La 2 august 1943, viitorul presedinte a fost ranit grav in urma unei actiuni de razboi in Pacific, impotriva japonezilor, in timp ce se afla la comanda motovedetei 'PT 109'.

"Am fost impreuna la Miami si la New York si am petrecut o saptamana in Cuba. In primavara lui '45 mi-am dat seama ca sunt insarcinata. M-am dus la Kennedy sa-i spun si el m-a cerut in casatorie", a povestit Lisa, care a mai adaugat ca a refuzat propunerea, deoarece dupa divortul ei nu mai dorea alte legaturi. Ea a subliniat insa ca a pastrat legatura cu Kennedy si dupa casatoria acestuia cu Jacqueline, in 1953. "Am continuat sa ne vedem si dupa ce el si-a inceput cariera politica si a devenit senator de Massachusetts. Kennedy si-a asumat chiar cheltuielile Academiei militare din Peekskill, langa New York, frecventata de fiul nostru Tony", a mai spus Lisa.

Intrebat de ziar, Tony Bohler a confirmat intreaga poveste punct cu punct. "In copilarie, mama mea imi spunea ca tatal meu era un mexican, Juan del Porto, dar eu am avut intotdeauna indoieli, pentru ca aspectul meu nu avea nimic din trasaturile mexicane", a relatat Tony, precizand: "In urma cu circa 30 de ani, mama mi-a spus ca tatal meu adevarat era John F. Kennedy, explicandu-mi cum l-a cunoscut si cum s-au indragostit unul de celalalt."

Povestea a fost confirmata pentru Kurier si de vaduva unui medic vienez, care o cunoaste pe Lisa Lanett de peste 20 de ani. "In urma cu patru ani, in timp ce rasfoiam fotografiile albumului ei de familie, mi-a povestit ca tatal fiului ei este Kennedy. O cunsoc bine pe Lisa si sunt sigura in proportie de suta la suta ca spune adevarul", a relatat prietena ei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă