11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUn eurodeputat maghiar propune plasarea de capete de PORC pe gardul de...

Un eurodeputat maghiar propune plasarea de capete de PORC pe gardul de la frontiera Ungariei, ca să nu mai intre migranți musulmani

Un eurodeputat din Ungaria a generat o controversă după ce a propus montarea unor capete de porc de-a lungul frontierelor Ungariei pentru a descuraja intrarea imigranţilor musulmani, informează Reuters citată de Mediafax.

Eurodeputatul ungar Gyorgy Schopflin, membru al formaţiunii Fidezs, a premierului Viktor Orban, a avut o dispută prin Twitter cu Andrew Stroehlein, director în cadrul organizaţiei Human Rights Watch. Andrew Stroehlein criticase montarea unor figuri sculptate în legume în gardul construit de Ungaria de-a lungul frontierei cui Serbia. Imaginile apăruseră iniţial pe o pagină de Facebook care susţine activităţile Poliţiei de frontieră ungare, cu următorul comentariu: “În loc de sperietori de ciori, avem aceste sperietori de oameni făcute din sfeclă. Par să funcţioneze, nu a mai tăiat nimeni gardul de patru săptămâni”.

Andrew Stroehlein a criticat iniţiativa: “Ungaria trebuie să înţeleagă că aceşti refugiaţi fug de războaie şi acte de tortură. Nu vor fi împiedicaţi de figuri sculptate în sfeclă”.

Eurodeputatul Gyorgy Schopflin i-a dat următoarea replică lui Andrew Stroehlein: “Sunt de acord, capetele de porci i-ar descuraja mai eficient”.

Ungaria a fost criticată, în ultimul an, pentru aplicarea unor măsuri dure pentru oprirea imigranţilor extracomunitari. Printre măsurile luate de Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban se numără construirea unor garduri metalice la frontierele Ungariei cu Serbia şi Croaţia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă