11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialUn DIRECTOR şi un LIDER SINDICAL de la Complexul Energetic Oltenia,...

Un DIRECTOR şi un LIDER SINDICAL de la Complexul Energetic Oltenia, REŢINUŢI. Vezi în ce DOSAR sunt cercetaţi

Trei angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia, între care un director si un lider sindical din zona Motru, au fost reţinuţi, în noaptea de miercuri spre joi, într-un dosar care vizează modernizarea unui drum judeţean din Gorj, lucrările fiind executate de firma liderului sindical anchetat, informează Mediafax.

Liderul sindical Cristea Fluierătoru, şef al Departamentului Zonal Motru din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie condusă de Marin Condescu, a fost reţinut de procurorii Parchetului Judecătoriei Târgu Jiu, după 13 ore de audieri.

De asemenea, au fost reţinuţi Nicolae Giuran, şeful comisiei de licitaţie şi director în minerit în zona Motru, precum şi Sandu Benga, un angajat al Complexului Energetic Oltenia.

Procurorul de caz Laurenţiu Grecu a precizat că toate cele trei persoane reţinute în acest dosar sunt acuzate de abuz în serviciu în formă calificată.

În total, în acest dosar sunt cercetaţi şase angajaţi.

Dosarul vizează modul în care o firmă a liderului sindical Cristea Fluierătoru a modernizat, în urmă cu şapte ani, o porţiune de câţiva kilometri a unui drum judeţean ce face legătura între localităţile Ştiucani şi Miculeşti, în apropiere de Motru, în comuna Slivileşti, finanţarea fiind asigurată de fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia.

La scurt timp de la finalizarea lucrărilor însă, în asfalt au apărut numeroase gropi, prejudiciul în acest caz fiind estimat la aproximativ un milion de lei.

Înainte de a fi reţinut, Fluierătoru a declarat că din punctul său de vedere lucrările au fost executate corect, însă în asfalt au apărut gropi din cauza camioanelor de mare tonaj care transportă cărbune, restricţiile pentru maşini cu greutate mai mare de 10 tone nefiind respectate de şoferi.

Liderul sindical a menţionat că speră ca, joi, când va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă să fie găsit nevinovat şi să fie anchetat libertate.

În această anchetă s-au pronunţat anterior procurorii anticorupţie care au dispus însă neînceperea urmăririi penale.

Cele mai citite

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a avut azi prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană...

Florian Robe, „călăul bebelușilor” de la Maternitatea Polizu, trimis în judecată. Este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară. Detalii șocante

Florian Robe, medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu acuzat că a aruncat într-un sac un copil născut prematur, deşi acesta trăia, a fost trimis în...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă