9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Penitenciarul Giurgiu, după moartea suspectă a unui deţinut

Anchetă la Penitenciarul Giurgiu, după moartea suspectă a unui deţinut

Avocatul Poporului face o anchetă la Penitenciarul Giurgiu, după ce un deţinut, care mai avea doar câteva săptămâni de detenţie, a fost găsit spânzurat, informează Mediafax.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat ancheta de la Penitenciarul Giurgiu pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs decesul deţinutului, conform unui comunicat de presă remis vineri.

Citeşte şi: Iași: Avocatul Poporului anchetează cazul copilului bătut de o educatoare

Deţinutul, care mai avea doar câteva săptămâni de detenţie, a fost găsit spânzurat, iar părinţii acestuia susţin că ar fi ucis, întrucât nu ar fi avut niciun motiv să se sinucidă, a precizat sursa citată.

El a fost găsit de agentul supraveghetor, care a anunţat echipele de salvare, însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvat.

Citeşte şi: Avocatul Poporului declanșează o anchetă în cazul Ridzi

Avocatul Poporului a mai arătat că ancheta are loc ca urmare a informaţiilor apărute în presă şi vizează respectarea articolului 22 din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică.

 

 

Cele mai citite

9 din 10 executivi europeni cred că organizațiile lor vor trece prin procese de transformare până în 2030, studiu

91% din 200 de lideri europeni, care au participat recent la un sondaj realizat la nivel european de grupul de consultanță în HR Arthur Hunt...

Noua strategie a PNL în alegeri, inspirată de Iohannis pe schiuri: Viteză!… la vale

Ilustrație: Marian Avramescu În timpul unei sesiuni de schi, președintele Klaus Iohannis a avut o revelație, ce pare să fi salvat coaliția de guvernare...

Şase din zece români renunţă să cumpere produse eco din cauza preţurilor mari (studiu)

Şase din zece români (58%) renunţă la produsele sustenabile din cauza costului mai ridicat al acestora, în timp ce 38% dintre cumpărători sunt atenţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă