19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn detinut este parte in peste 100 de dosare

Un detinut este parte in peste 100 de dosare

Un detinut din Penitenciarul Botosani a avut, ieri, pe rolul Tribunalului Botosani, un numar de 108 dosare.

 

Gheorghe Bozdorog, condamnat pentru omor, a contestat in instanta atat actele administrative ale conducerii unitatii de detentie, cat si incheierile judecatorului delegat de pe langa penitenciar. De asemenea, el se judeca cu colegii din penitenciar in cauze considerate a fi fictive.
Magistratii sustin ca numarul mare de dosare inregistrat pe numele acestui detinute suprasolicita personalul instantelor si greveaza bugetele. "Inregistrarea acestor cereri, pregatirea dosarelor, redactarea hotararilor, comunicarea acestora presupun
timp. In plus, o data cu acestea intervin si cheltuielile aferente. Din pacate, nu putem face nimic de natura sa ingradim accesul acestui detinut la justitie, pentru ca acest drept este garantat oricarei persoane, inclusiv detinutilor", a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Botosani, judecatorul Rodica Dascalu.
Potrivit magistratilor, in toate procesele, Bozdorog a primit sentinte nefavorabile si a fost obligat la plata cheltuielilor de judecata, insa de fiecare data acesta a facut contestatii la executari.
Gheorghe Bozdorog are pe rolul instantelor din judetul Botosani alte cateva zeci de procese, care se deruleaza fie la Judecatoria Botosani, fie la Judecatoria Dorohoi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă