20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn derby de patru zile

Un derby de patru zile

» Meciul dintre CSU Ploiesti si U-Mobitelco Cluj a inceput deja, cu ploiestenii aflati in "pole-position" la nivelul declaratiilor.

Etapa a 22-a a diviziei a la baschet masculin programeaza cel mai interesant meci al sezonului, cel putin din ultimii doi ani. CSU Ploiesti si U-Mobitelco Cluj se intalnesc pentru a 11-a oara in doar noua luni. Ca de fiecare data inaintea unor asemenea partide, oficialii celor doua echipe au meciul lor propriu, cu multe zile inainte ca jucatorii celor doua formatii sa-si masoare puterile pe teren. "Startul" il da, mai tot timpul, conducerea ploiestenilor, care nu s-a dezmintit nici de aceasta data. "Daca si-ar propune o schimbare de look, lui Baldwin (n.r.-Tab Baldwin, antrenor U-Mobitelco Cluj) i s-ar zbarli parul in cap ori de cate ori ar auzi de Asesoft. El s-a schimbat mult de la venirea in Romania. Tipa la arbitrii, ia un fault tehnic inca din primul sfert, stiind ca este putin probabil sa mai obtina un al doilea in ultimul sfert si ca va putea sa protesteze in cazul in care scorul va fi strans, starneste fara motiv un public ce-l poarta pe brate dupa fiecare victorie si copiaza gesturi de la managerul Mircea Cristescu", apare scris pe site-ul oficial al echipei campioane, langa o declaratie a finantatorului ploiestenilor, Sebastian Ghita. "Comentatorii meciului dintre U-Mobitelco si CSU Sibiu au spus ca acea intalnire ar fi ca si cum ar juca Steaua cu Dinamo. Asta inseamna ca duelul Asesoft vs. Mobitelco este echivalentul duelului dintre Real Madrid si FC Valea Calugareasca". De partea cealalta, oficialii clujenilor se multumesc doar sa pareze atacurile venite din partea rivalilor, insa nu uita sa strecoare si cateva intepaturi. "Noi suntem invatati sa raspundem doar pe teren. Nu cautam sa fim in atentia mass-mediei. Poate altii se simt extraordinar in postura asta. Bravo lor", a spus Baldwin, completat de catre presedintele Mircea Cristescu. "Aceste declaratii ale lor denota si un pic de frica. Totusi, datorita noua au readus suporterii la sala. Sa nu uitam ca in primul meci al finalei de anul trecut au jucat cu 200 de suporteri, iar in ultimul au avut sala plina", a spus oficialul clujenilor.

SUPERIORITATE

Nici jucatorii ploiesteni nu sunt departe in gandire de sefii lor. Astfel, unul dintre cei mai buni baschetbalisti ai tarii, Catalin Burlacu, i-a luat peste picior pe adversarii de sambata. "Dupa ce au castigat derby-ul Ardealului numarul 1 si numarul 2, clujenii vor cobora in sud cu coada ridicata. Cand se vor lovi de realitate vor pleca dezamagiti, cu ea intre picioare", a spus Burlacu, contrat de pivotul clujenilor, Zoran Krstanovic. "Astea sunt doar vorbe si nu trebuie bagate in seama astfel de declaratii. Important e ce va fi pe teren".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă