Era în anul în care regele George al V-lea era pe tron, maşina cu două locuri Morris Oxford fusese scoasă la vânzare, iar feministele incendiau proprietatea publică, relatează Daily Mail.
În ciuda acestui context, un şcolar cu vârsta de 12 ani s-a gândit la viitor şi a întocmit o listă cu predicţii privind modul în care va arăta lumea în anul 2000.
Edgar Codling din Hillington, Norfolk, credea că până la sfârşitul secolului, avioanele vor fi la fel de obişnuite ca maşinile , iar bicicletele vor fi foarte ieftine.
A prezis o explozie a turismului de relaxare, la fel ca şi creşterea numărului de ziare accesibile oamenilor de rând.
În 1913, cu puţin timp înaintea izbucnirii Primului Război Mondial, Edgar a scris într-un eseu pentru şcoală: „În anul 2000, bicicletele vor fi produse pentru o sumă mică de bani. Avioanele vor fi văzute pe cer şi vor fi la fel de obişnuite ca maşinile. Vor fi folosite pentru afaceri, dar şi de plăcere. Ziarele vor fi foarte ieftine”.
Cu toate acestea, deşi aşteptările sale privind dezvoltarea tehnologică s-au îndeplinit, Edgar nu era atât de sigur privind emanciparea femeilor.
„Poate că femeile vor obţine dreptul la vot, însă probabil că nu”. Declaraţia este urmată de un „Bine” scris cu cerneală roşie, însă nu este clar dacă profesorul îi lăuda modul de a scrie sau îi împărtăşea scepticismul.
Eseul a ieşit la lumină în cadrul unei expoziţii privind dezvoltarea învăţământului în ultimii 200 de ani.
Expoziţia este rezultatul unui proiect care a durat doi ani şi în cadrul căruia mai mulţi voluntari au fotografiat şi cercetat toate şcolile din Norfolk care au fost contruite înainte de 1950.
Într-un registru al şcolii Deopham sunt înregistrate problemele cu frigul şi umezeala începând din 1909 şi până în 1924, deoarece copiii erau adăpostiţi într-o clădire cu structură metalică mult mai ieftină de contruit decât o clădire obişnuită din cărămidă şi mortar. Cu toate acestea, clădirea veche de metal încă este folosită ca locuinţă particulară.
Preşedintele Consiliului Comitatului Norfolk, Derrick Murphy, a declarat: „Când compari acele şcoli formate dintr-o singură încăpere cu şcolile din ziua de azi, realizezi cât de mult au evoluat lucrurile”.