7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialUn copil care şi-ar putea pierde un ochi, operat de medici fără...

Un copil care şi-ar putea pierde un ochi, operat de medici fără acordul mamei

Medicii de la Spitalul de Oftalmologie operează un băiat în vârstă de şapte care altfel şi-ar putea pierde ochiul stâng, după ce s-a înţepat cu o sârmă, deşi mama a refuzat intervenţia, a spus managerul unităţii, Monica Pop, informează Mediafax.

“Este un caz fără precedent. Copilul acesta s-a înţepat în ochi cu o sârmă, duminică, este în pericol să-şi piardă ochiul, în schimb mama lui, plecată la muncă în străinătate, sună continuu, cerând să nu fie operat. Cu toate acestea, medicii ignoră refuzul mamei şi vor opera copilul, în speranţa că îi vor mai putea salva ochiul”, a spus managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftamologice.

Monica Pop a precizat băiatul a fost adus la spital de o rudă, întrucât tatăl copilului este condamnat şi încarcerat pentru crimă.

Băiatul nu are acte de identitate, motiv pentru care întreaga intervenţie va fi suportată de Spitalul Clinic de Urgenţe Oftamologice, aceasta neputând fi decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, întrucât copilul nu are CNP.

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice atrage atenţia asupra faptului că în ultima săptămână au ajuns la spital trei copii cu răni la ochi.

“Este al treilea caz în care copiii ajung la spital cu răni la ochi, din joacă, unul înţepându-se cu un compas, iar altul cu pixul. Ar fi bine ca părinţii să-i atenţioneze asupra riscului la care se expun atunci când folosesc obiecte ascuţite şi mai ales când se joacă cu acestea”, a mai spus Monica Pop.

Cele mai citite

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă