23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialUn colt din natura in casa

Un colt din natura in casa

Indiferent de spatiul in care este pozitionat, un acvariu cu pesti creeaza o atmosfera linistita si relaxanta, ofera un decor natural si fascinant si aduce prospetime, culoare si viata in casa. 
Acvariul contribuie la crearea unei atmosfere fascinante si linistitoare. In ciuda faptului ca majoritatea celor care isi doresc un acvariu se gandesc sa inceapa cu unul de mici dimensiuni, nu este o solutie tocmai buna intrucat un acvariu de mici dimensiuni este un biotop care se dezechilibreaza mult mai usor decat unul mare.
La achizitionarea pestilor un aspect important il reprezinta tipul de pesti dorit: de apa dulce sau pesti marini. Cei de apa dulce prezinta avantajul de a fi mult mai usor de intretinut. 
Acvariul cu pesti de apa dulce poate avea diferite forme, iar cel mai uzual este cel paralelipipedic. Pot exista si acvarii sub forma de cub, bol, hexagonal. Este indicat ca un incepator sa porneasca cu un acvariu de 30 de litri. Pe langa acvariu, mai sunt absolut necesare si echipamentele auxiliare: filtrul de acvariu, pompa de aer cu furtun si piatra de aer, incalzitorul pentru acvariu, termometrul, furtunul pentru schimbat apa din acvariu, minciogul pentru prins pestii. 
 

 

Sursa: www.casamea.ro

 

Articole similare:

Minimalism desavarsit

Culori si texturi tineresti

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă