9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialUn Boeing 737-200 va fi transportat miercuri, pe şosea, de la Bacău...

Un Boeing 737-200 va fi transportat miercuri, pe şosea, de la Bacău la Ploieşti

Un avion Boeing 737-200, de 37 de metri, va fi transportat miercuri de la Bacău la Ploieşti West Park, unde va fi transformat într-o cafenea, accesibilă din Autostrada A3, informează un comunicat remis Agerpres.

 

Boeingul, ce măsoară 37 de metri lungime, 7 metri lăţime, 5,2 m înălţime şi cântăreşte 49 de tone, va fi adus la destinaţie pe o rută aleasă împreună cu autorităţile pentru a perturba cât mai puţin traficul: Bacău – Buzău – Mizil – Ploieşti (DN 2, DN 1B, centura Ploieşti, DN1 şi DN 72).

Avionul are un blog dedicat care urmăreşte evoluţia transportului: www.inavion.ro. Pe parcursul zilei, blogul va fi actualizat cu informatii, poze şi filmări realizate de-a lungul traseului.

În parcul ploieştean, avionul va fi re-asamblat şi recondiţionat pentru a găzdui o cafenea ce va oferi o perspectivă de 360 de grade asupra întregului parc Ploieşti West. Această cafenea va face parte din zona business a parcului, unde în viitorul apropiat urmează să fie amenajate o clădire de birouri, un restaurant şi o staţie de alimentare cu carburant. Cafeneaua este dedicată atât angajaţilor companiilor din parc cât şi celor aflaţi în trecere. Cafeneaua In Avion va fi accesibilă direct din autostrada A3.

În doi ani şi jumătate de la înfiinţare, Ploieşti West Park a reuşit să atragă numeroase companii de talie mondială, precum Unilever, Lufkin Industries Inc, The Toro company, OTZ Logistics, British American Tobacco, Honeywell, Schlumberger, Halliburton, Lubbers şi Odfjell Well Services. Printre realizările Ploieşti West Park se numără construirea primei clădiri industriale certificată BREEAM din România, o construcţie de 17.860 mp dedicată companiilor mici şi mijlocii şi construirea primului depozit frigorific din România ce înregistrează cu 25% mai puţine emisii de carbon decât alte construcţii de acelaşi gen.

În prezent, se construieşte în incinta parcului cel mai mare proiect de panouri fotovoltaice instalate pe acoperişuri din România. Acest proiect acoperă o suprafaţă totală de 10 ha şi va avea, la finalizare, o capacitate de 5,4 MW.

Ploieşti West Park, este cel mai mare parc industrial şi logistic din SE Europei, cu o suprafaţă de 250 hectare, este un proiect realizat de către grupul Belgian Alinso Group, în parteneriat cu omul de afaceri prahovean Petrică Uşurelu, deţinătorul unui grup de firme active în diferite domenii industriale.

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă