17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialUn bărbat în uniformă de poliţist a ucis şase militari străini în...

Un bărbat în uniformă de poliţist a ucis şase militari străini în Afganistan

Un bărbat îmbrăcat cu o uniformă de poliţist a ucis luni şase soldaţi din cadrul forţelor internaţionale, într-o şedinţă de antrenament, în estul Afganistanului, a anunţat NATO, citată de AFP, potrivit Mediafax.

„Un individ care purta uniforma poliţiei de frontieră a întors arma contra soldaţilor Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan (ISAF), într-o şedinţă de instrucţie, ucigând şase militari”, a anunţat ISAF, într-un comunicat.

„Atacatorul a fost ucis, iar o echipă comună a afganilor şi ISAF efectuează o anchetă”, se arată, în continuare, în document, care nu menţionează nici naţionalitatea şi nici identitatea victimelor, dar nici locul exact unde s-a produs acest incident.
Întrebat dacă militarii ucişi erau americani, un oficial american din domeniul apărării, care s-a exprimat sub protecţia anonimatului, a răspuns afirmativ. El a refuzat însă să facă alte comentarii.

În Afganistan au loc, uneori, atacuri în care militari sau poliţişti afgani adevăraţi sau deghizaţi ucid soldaţi din cadrul forţelor internaţionale. Trupele NATO se confruntă cu cele mai numeroase pierderi din cei nouă ani de război purtaţi în această ţară.
Aceste şase decese ridică la 668 numărul de soldaţi străini ucişi în 2010, dintre care peste două treimi sunt americani, cel mai sângeros an pentru aceştia de când o coaliţie internaţională, condusă de Statele Unite, i-a îndepărtat de la putere pe talibani, la sfârşitul lui 2001.

Cele mai citite

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...
Ultima oră
Pe aceeași temă