17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUn barbat a ucis noua persoane in Alabama, dupa care s-a sinucis

Un barbat a ucis noua persoane in Alabama, dupa care s-a sinucis

Un individ inarmat a ucis marti, in sudul statului Alabama, cel putin noua persoane, intre care propria mama, sotia unui ajutor de serif si copilul acesteia in varsta de numai trei luni, iar dupa o urmarire pe autostrada, in timpul careia a tras la intamplare, s-a sinucis, transmite Realitatea TV.

Autoritatile din Alabama au anuntat ca fortele de ordine au raspuns la o "serie de cel putin patru incidente cu arme de foc" in care a fost implicata o singura persoana. Suspectul "a facut cel putin noua victime dupa care s-a impuscat", potrivit unui comunicat al politiei.

Autoritatile spun ca se asteapta sa mai gaseasca victime. Masacrul a inceput in Samson, un orasel din sud-estul statului Alabama si s-a incheiat dupa o urmarire pe autostrada, in timpul careia au fost trase focuri de arma, in orasul invecinat, Geneva, aflat la 20 de kilometri departare, a anuntat FBI si politia locala.

Autorul atacului, un barbat in varsta de circa 35 de ani, a ucis cinci oameni, inclusiv sotia unui ajutor de serif  local si bebelusul ei de trei luni, la o locuinta mobila din Samson. Printre alte victime se numara propria mama, alte doua persoane ucise la un magazin si o benzinarie si un barbat care se afla intr-o camioneta si care a murit in timpul urmaririi pe autostrada, cand suspectul pare sa fi tras la intamplare, a declarat Wynnton Melton, primarul din Geneva.

Politia a descoperit mai intai marti dupa-amiaza patru adulti si un copil, morti prin impuscare, intr-o casa din orasul Samson, apoi a dat peste inca doua cadavre, adulti, in doua case invecinate.

Incidentele armate au devenit un lucru obisnuit in Statele Unie. Intr-unul dintre cele mai recente si mai grave, un barbat inarmat imbracat ca Mos Craciun a ucis noua persoane la o petrecere si apoi s-a sinucis, intr-o suburbie a Los Angeles-ului.

La 16 aprilie se vor implini doi ani de la masacrul de la Virginia Tech, universitatea din Blacksburg, unde s-a petrecut cea mai grava tragedie de acest gen din istoria moderna a SUA. Un tanar a ucis atunci 32 de persoane si apoi s-a sinucis.

Armele pot fi procurate in general fara probleme in Statele Unite, o tara care se mandreste cu dreptul cetatenilor de a detine arme pentru autoaparare si pentru vanatoare.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă