10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialUn bărbat a fost arestat după ce a înşelat peste 400 de...

Un bărbat a fost arestat după ce a înşelat peste 400 de persoane cărora le-a promis împrumuturi

Un bărbat de 39 de ani din Alexandria a fost arestat după ce a înşelat cu circa 100.000 de lei peste 400 de persoane cărora le-a promis împrumuturi în condiţii avantajoase şi le-a cerut bani pentru aşa-zise cheltuieli de deplasare, în vederea semnării contractelor, anunţă IGPR şi Mediafax.

Bărbatul, care locuia în Bucureşti, îşi racola clienţii prin anunţuri la mica publicitate. El condiţiona încheierea contractelor notariale de împrumut de depunerea unor sume de bani, cuprinse între 250 şi 300 de lei. Banii reprezentau aşa-zisele cheltuieli de deplasare ale acestuia până în localitatea de domiciliu a clientului, unde ar fi urmat să se încheie contractul de împrumut, precizează reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Pentru primirea banilor, bărbatul comunica datele de cont ale altor două persoane, pe numele cărora deschisese conturi la mai multe bănci, iar cu ajutorul cardurilor emise pe numele acestora, efectua retragerile de numerar de la ATM-uri din Bucureşti.

El a fost prins în urma unui flagrant organizat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Dâmboviţa, în dimineaţa zilei de 5 aprilie. Asupra suspectului au fost găsite două cărţi de identitate, mai multe carduri emise pe numele altor persoane, documente referitoare la operaţiuni bancare şi şapte telefoane mobile, precizează sursele citate.

Bărbatul este acuzat de fals informatic, înşelăciune, fals în declaraţii în vederea emiterii unui instrument de plată electronic şi efectuarea frauduloasă de operaţiuni financiare, prin utilizarea unui instrument de plată electronică.

La 6 aprilie, Judecătoria Târgovişte a dispus arestarea suspectului pentru 29 de zile, la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Dâmboviţa.

Cele mai citite

Declarațiile lui Adrian Mutu, înaintea derby-ului cu Farul Constanța

Adrian Mutu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a declarat că îşi doreşte să câştige toate cele 3 puncte în meciul din deplasare cu...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă