19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn avocat ii apara pe cei 21 de juristi ai Primariei Oradea

Un avocat ii apara pe cei 21 de juristi ai Primariei Oradea

Consilierii locali au decis angajarea unui avocat pentru un proces cu Prefectura Bihor
Prefectura contesta acordarea fara licitatie a lucrarilor de asfaltare din oras

Alesii locali din Oradea au votat ieri angajarea unui avocat care sa-i reprezinte in procesul intentat de Prefectura Bihor. Prefectura a atacat contractul dintre SC Drumuri Orasenesti si Consiliul Local Oradea, prin care societatea a primit, fara licitatie, lucrarile de asfaltare a drumurilor din oras. Consilierii au decis sa-si angajeze un avocat, in ciuda faptului ca Primaria Oradea are o directie juridica cu 57 de angajati, din care 21 de juristi. 16 dintre ei reprezinta Primaria in procese civile, administrative ori de munca, iar alti cinci in procesele care au ca obiect finantele.
Hotararea CL Oradea, prin care Drumuri Orasenesti primea asfaltarea strazilor din Oradea, fara licitatie dateaza din anul 1999. La inceputul acestui an, CL Oradea a adoptat o noua hotarare prin care limita valoarea lucrarilor acordate fara licitatie Drumurilor Orasenesti, pana la suma de 400 de milioane de lei vechi. Prefectura Bihor a considerat ca atat hotararea din ianuarie cat si cea din 1999 sunt ilegale. Ca urmare, CL Oradea putea sa revina asupra hotararilor, insa a refuzat.
Primaria doreste, la randul ei, anularea contractului cu Drumuri Orasenesti. "Ati considerat contractul legal, nu ati agreat pozitia executivului local. Tinand cont de acest lucru am considerat ca este corect si este legal sa venim cu cererea de angajare a unui aparator, care sa apere Consiliul Local", a declarat secretarul primariei, Ionel Vila.

O parte din consilierii locali nu au inteles de ce trebuie angajat un alt avocat din moment ce primaria are juristii proprii. "Nu sunt de acord cu angajarea unui avocat. Noi suntem legislativul, ce decidem noi executa executivul. Directia Juridica va merge in instanta sa apere decizia noastra si gata", a declarat Mihai Manea, consilier PNL. Consilierii UDMR si PD, in schimb, au fost de acord cu angajarea unui avocat independent. Acestia au avut castig de cauza.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă