7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUn avion s-a prăbuşit pe o autostradă din statul american New Jersey....

Un avion s-a prăbuşit pe o autostradă din statul american New Jersey. Cinci persoane au murit

Cinci persoane au murit marţi în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni pe o autostradă din statul american New Jersey, au anunţat autorităţile.

Doi bărbaţi, o femeie, doi copii şi un câine, aflaţi la bordul avionului, au murit în urma prăbuşirii aparatului în Morristown, New Jersey, a declarat Robert Gretz, anchetator la Comisia Naţională pentru Siguranţa Transporturilor, citat de CNN si de Mediafax.

Avionul de tip Socata TBM700 efectua o cursă de la Teterboro, New Jersey spre aeroportul DeKalb-Peachtree din Atlanta, dar s-a prăbuşit pe autostrada 287, la aproximativ 14 minute după decolare, a precizat Gretz.

Aparatul de zbor se afla la o înălţime de circa 5.300 de metri când a “existat o discuţie între pilot şi controlorul local despre condiţii de îngheţ”, a adăugat anchetatorul.

El a mai spus că ancheta este încă la început şi este prea devreme pentru a specula cu privire la cauzele prăbuşirii. Potrivit informaţiilor preliminarii, ocupanţii avionului mergeau la Atlanta pentru o călătorie de afaceri şi de plăcere, a afirmat Gretz.

Autorităţile nu au dat publicităţii numele victimelor, dar firma de investiţii bancare Greenhill & Co. din New York a precizat că este vorba despre doi dintre directorii săi, Jeffrey Buckalew (45 de ani) şi Rakesh Chawla (36 de ani), soţia lui Buckalew, Corinne, şi cei doi copii ai lor, Jackson şi Meriwether. “Avionul îi aparţinea lui Buckalew, un pilot experimentat a cărui pasiune era zborul”, a afirmat compania.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă