16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialUn apropiat al lui Chiuariu, numit sef peste puscarii

Un apropiat al lui Chiuariu, numit sef peste puscarii

Judecatorul Marius Iosif, noul director al ANP, face parte din grupul de prieteni ieseni ai ministrului Justitiei.

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, l-a numit, ieri, pe judecatorul Marius Iosif director peste penitenciare. El va prelua aceasta functie de la data de 1 septembrie a.c. Iosif a fost judecator la Tribunalul Brasov, iar din data de 3 mai a fost detasat de sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pe functia de director al Directiei de analiza si avizare din cadrul MJ. Iosif a inlocuit-o pe Katalin Kibedi, ca urmare a demisiei acesteia din functie.
Noul director al ANP face parte din asa-numitul "grup de la Iasi", adica prietenii si cunostintele ministrului Chiuariu, fostul avocat al deputatului PNL Relu Fenechiu. Interimatul functiei de sef al ANP este asigurat de George spaiuc, un alt apropiat al lui Chiuariu, venit tot de la Iasi. Sotia lui spaiuc a fost numita sef de cabinet al ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei (alt demnitar adus de la Iasi). Procurorul spaiuc a cerut pe acest motiv detasarea la Bucuresti, ministrul Chiuariu numindu-l imediat adjunct al ANP.
Iosif a absolvit Facultatea de Drept din Iasi. Dupa finalizarea studiilor, in 1996, a intrat ca avocat la Baroul Iasi. Un an mai tarziu a plecat la Brasov, unde a ocupat un post de judecator. Din 2001 s-a intors la Iasi pentru a profesa ca avocat. Anul trecut il prinde pe Iosif ca magistrat la Judecatoria Brasov. In scurt timp devine vicepresedinte al institutiei, dupa care este promovat la rangul de judecator al Tribunalului Brasov. Un raport al CSM il mentioneaza pe Marius Iosif ca avand in lucru 11 dosare mai vechi de un an.

» Doi pe un post

Tot ieri, ministrul Justitiei a anulat un concurs desfasurat in luna mai pentru ocuparea unui post de ofiter in cadrul directiei Serviciu Cooperare Internationala. Acesta deoarece fostul sef al ANP, Alexandru serban a impartit un post la doi clienti politici.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă