19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialUn amalgam de tipologii, grade de cultura si civilizatii amestecate

Un amalgam de tipologii, grade de cultura si civilizatii amestecate

Actorul Dragos Bucur a fost remarcat in filme precum „Marfa si banii” (2001) in regia lui Cristi Puiu, „Furia (2002), „Hartia va fi albastra” (2006), ambele in regia lui Radu Muntean, ca si in serialul de televiziune „Baieti buni”, unde l-a interpretat pe Calin Bucur. A obtinut in 2003 Premiul UCIN pentru cel mai bun actor intr-un rol principal in „Furia”, iar in 2002 premiul „Timica” la Gala Tanarului Actor. A prezentat numeroase emisiuni de televiziune, iar in prezent il puteti vedea la Realitatea TV cu emisiunea „Marfa”.

– Ce intelegeti prin cultura urbana?
– „Cultura urbana” iti permite sa cuprinzi in emisiune aproape orice subiect. E vorba de lucrurile care ne inconjoara si cu care ne-am obisnuit atat de mult incat ori nu le mai apreciem calitatile ori nu ne mai deranjeaza (atunci cand ar trebui). Vorbesc in emisiune despre guma de mestecat, graffiti, manga, internet, wireless sau blonde… Plaja e mare.

– Credeti ca exista bucuresteanul tipic? Cum l-ati caracteriza? Are el cultura urbana?
– Bucuresteanul tipic este un amalgam de tipologii si grade de cultura, civilizatii amestecate, bun-gust langa kitsch, manele ascultate in acelasi timp cu house, hip-hop si muzica clasica, femei frumoase si prostituate, saraci, bogati, termopane si aglomeratie… si tocmai asta inseamna „cultura urbana”… cred.

– Aparitiile dvs. in ultimul timp au fost mai mult in filme si la televiziune, sunteti mai atras de acestea decat de teatru?
– Nu stiu. Cred ca asa a fost sa fie… Nu sunt fatalist si nici foarte superstitios, dar cred intr-un mod simplu de a se rezolva lucrurile de la sine. Imi place foarte mult filmul, apreciez foarte mult televiziunea si imi lipseste foarte mult teatrul.

O ordine clara: familie, filmari si afaceri

– Ati aparut in „Tinerete fara tinerete” al lui Francis Ford Coppola. Cum a fost colaborarea cu un regizor de un asemenea calibru?
– Este incredibil sa stai de vorba cu F.F. Coppola si sa discuti cu el ca si cu un prieten, pentru ca are talentul si finetea de a te face sa te simti egalul lui. Aproape am uitat, parca am visat.

– Care este filmul cu cel mai mare impact asupra carierei dvs.?
– Imi e greu sa raspund. Fara „Marfa si banii”, poate nu faceam „Furia”, fara „Furia” nu faceam „Visul lui Liviu” sau televiziune… Fiecare proiect (fie de film sau teatru) a avut impact in cariera mea.

– Cum va impartiti viata intre afaceri si filmari?
– Afaceri, filmari si familie! Am inceput sa apreciez mult mai mult viata personala, asa ca s-a creat o ordine clara: familie, filmari si afaceri. Si in toate trei am oameni alaturi, in familie Dana, la firma de casting Andreea, sora mea, la bar colegii, iar la filmari Radu, Cornel, Tica, Andi, Adi, Vali… multi.

– Faptul ca aveti un club inseamna ca va plac mondenitatile?
– Nu, din contra, am un loc al meu fara mondenitati.

– Ce va place cel mai mult sa faceti in timpul liber?
– Filme, placa, mafia ruseasca, alpinism, plimbari, mancare, dragoste, plaja, discutii, lecturi.

– Cum reusiti sa mentineti un echilibru intre viata de familie si cariera?
– „Echilibru in toate”. Bucur Eugen, 1981.

Sper sa nu fiu nevoit niciodata sa joc in telenovele pentru ca nu as juca decat nevoit! Telenovela nu e nici film, nici televiziune, nici teatru, a luat ce era mai urat din fiecare. Telenovela se foloseste de actori, le rapeste sansa de a mai face vreodata cariera adevarata, dar in acelasi timp le ofera o paine acum, cand e greu sa traiesti din actorie.

Cele mai citite

Fost funcționar, condamnat pentru că a băgat mână în impozitele și taxele plătite de cetățeni

Un fost angajat al Primăriei Turceni, din județul Gorj, a fost condamnat pentru a doua oară, pentru delapidare. Acesta și-a însușit banii încasați de...

Veste șocantă în fotbalul românesc! Asociația de Fotbal a Municipiului București a fost radiată de instanță

Cutremur în fotbalul românesc! AMFB a fost dizolvată de instanță, marcând o victorie pentru contestarii lui Răzvan Burleanu și deschizând calea unor posibile schimbări...

Peste 22.000 de persoane trec în Siria în contextul loviturilor israeliene asupra Libanului: surse de securitate siriene.

Surse de securitate siriene au declarat că peste 22.000 de persoane au trecut din Liban în Siria prin două dintre punctele de trecere a...
Ultima oră
Pe aceeași temă