28.9 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialUmanoidul trimis in spatiu a vorbit pentru prima oara. VEZI AICI ce...

Umanoidul trimis in spatiu a vorbit pentru prima oara. VEZI AICI ce a spus

Omenirea a intrat într-o noua erฤƒ, aceea a explorฤƒrilor spaลฃiale în care misiunile sunt conduse de roboลฃi umanoizi. Primul pas a fost fฤƒcut prin trimiterea în spaลฃiu a lui Robonaut 2, sau R2, aลŸa cum a fost botezat de creatorii sฤƒi. Robotul este capabil sฤƒ execute aceleasi miลŸcฤƒri pe care le-ar putea executa un astronaut.

R2 are ลŸi un cont Twitter prin intermediul cฤƒruia ลฃine legฤƒtura cu publicul care doreลŸte sฤƒ fie la curent cu ce face . Acesta este administrat de inginerii care l-au creat, sub pseudonimul „AstroRobonaut”.

„Un pas mic pentru om, un pas mare pentru cei fฤƒcuลฃi din tablฤƒ”, spune prima postare a robotului pe Twitter, parodiind celebra frazฤƒ enunลฃatฤƒ de Neil Amstrong în 1969, atunci când acesta a devenit primul om care a cฤƒlcat pe suprafaลฃa Lunii.

R2 are aproximativ un metru ลŸi 150 de kg. Este realizat din aluminiu ลŸi fibrฤƒ de carbon placatฤƒ cu nichel. Este dotat cu peste 350 de senzori care pot simลฃi chiar ลŸi un fulg. R2 este evaluat la 2.5 milioane de dolari.

Obiectivul acestuia nu este de a-i înlocui pe astronauลฃi, ci de a-i ajuta. Între sarcinile pe care R2 le-ar putea avea ar putea fi acลฃiuni de curฤƒลฃare, activitฤƒลฃi tehnice în condiลฃii extreme de cald sau frig, asistenลฃฤƒ oferitฤƒ astronauลฃilor sau manipularea elementelor toxice.

Dacฤƒ misiunea va fi un success, viitori droizi ar putea fi trimiลŸi în spaลฃiu sฤƒ aibฤƒ grijฤƒ de sateliลฃi. AceลŸtia ar putea fi trimiลŸi chiar ลŸi pe Marte pentru a pregฤƒti sosirea oamenilor pe planeta roลŸie.

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu s-a รฎntรขlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit, joi, 5 septembrie, de premierul israelian Benjamin Netanyahu. โ€žRomรขnia ลŸi Guvernul susลฃin dreptul Israelului la autoapฤƒrareโ€, a transmis...

รŽnaintea meciului cu Romรขnia, Federaศ›ia de Fotbal din Kosovo cere ca FRF sฤƒ fie sancศ›ionatฤƒ

Naศ›ionala Romรขniei debuteazฤƒ vineri seara, la Priศ™tina, รฎn Nations League, รฎnsฤƒ problemele au apฤƒrut รฎnainte de fluierul de start al duelului cu Kosovo. Federaศ›ia...

Scene incredibile la spitalul din Sรขnnicolau Mare: Un ศ™obolan a coborรขt din tavan

Un ลŸobolan care ลŸi-a fฤƒcut simลฃitฤƒ prezenลฃa la Spitalul Orฤƒศ™enesc din Sรขnnicolau Mare. Acesta a coborรขt din tavanul de rigips, strecurรขndu-se printr-o gurฤƒ de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ