19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUltimul trend: chitara electronică dotată cu gadget-uri

Ultimul trend: chitara electronică dotată cu gadget-uri

Compania americană Gibson, ale cărei chitare au fost folosite de unele dintre cele mai mari staruri rock din istorie, precum Jimmy Page şi Angus Young, a prezentat, joi, la New York, un nou model de chitară electrică, echipat cu numeroase gadget-uri, informează Mediafax.

Potrivit creatorilor săi, noul model permite multiplicarea la infinit a posibilităţilor sale sonore.

După ce a cântat la o chitară electrică tradiţională pe scena clubului Hard Rock Café din New York, patronul companiei Gibson, Henry Juszkiewicz, a prezentat noul model, denumit Firebird X, în faţa muzicienilor şi fanilor prezenţi la eveniment.

„Este nou, este diferit, este revoluţionar”, a declarat Henry Juszkiewicz.

Modelul Firebird X, inspirat dintr-unul lansat în anii 1960, imitându-i numele şi forma, le oferă pasionaţilor de chitară o mulţime de butoane care permit un control facil asupra miilor de sunete şi efecte sonore pe care le poate produce.

Griful chitarei conţine un acordor automatic care-i permite utilizatorului să menţină notele sonore emise de acest instrument.

Cântărind 2,7 kilograme, alimentat de o baterie de tipul celor care sunt folosite de fabricanţii de telefoane mobile, instrumentul include o placă de bază echipată cu şapte procesoare ce pot fi schimbate în funcţie de actualizările aplicaţiilor software şi hardware. Modelul Firebird X poate fi conectat la un computer şi la diverse sisteme de sunet cu ajutorul unei conexiuni Bluetooth.

„Este o nouă manieră de a cânta. Cu sunete nelimitate. Concret, există o cantitate enormă de programe în această chitară care vă permit să alegeţi felul în care vă doriţi ca ea să sune. Conţine un arsenal de sunete uriaş”, a explicat Henry Juszkiewicz.

Primele 1.800 de exemplare dintr-o ediţie limitată vor fi puse în vânzare începând cu 11 decembrie, în 400 de magazine din lumea întreagă, la preţul de 5.500 de dolari – un preţ mediu pentru gama produselor de lux fabricate de această marcă, a explicat patronul companiei Gibson.

Şi alte companii producătoare de instrumente muzicale propun clienţilor lor chitare echipate cu procesoare, capabile să emită sunete multiple.

Gibson, unul dintre cei doi mari fabricanţi de chitare electrice, alături de compania americană Fender, şi-a câştigat notorietatea pe plan mondial graţie modelului Les Paul, lansat pe piaţă în 1952.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă