17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialUltimii reţinuţi-10 poliţişti de frontieră, unul de la circulaţie, nouă vameşi şi...

Ultimii reţinuţi-10 poliţişti de frontieră, unul de la circulaţie, nouă vameşi şi doi contrabandişti

Ultimii reţinuţi de Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul mitei de la vămile din vestul ţării sunt zece poliţişti de frontieră, unul de la circulaţie, nouă vameşi şi doi contrabandişti, numărul total al inculpaţilor încarceraţi, începând de miercuri, de către anchetatori ajungând la 97, potrivit Mediafax.

Joi, DNA a informat că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de 22 de persoane, între care ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră, lucrători vamali la punctele de trecere a frontierei (PTF) Moraviţa şi PTF Foeni din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Timiş şi persoane suspectate de trafic de ţigări.

Au fost reţinuţi doi ofiţeri de poliţie de frontieră – Viorel Lilian Matei din cadrul la PTF Moraviţa şi Florin Dan Pănescu din cadrul SPF Deta, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, în formă continuată şi şase agenţi de poliţie de frontieră la PTF Moraviţa – Valentin Titus Munteanu, Sebastian Drăgan, Marian Mihai Dicu, Dorin Adrian Verdeţ, Valentin Lucian Ionescu, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, în formă continuată, precum şi Sergiu Străuţ – agent de poliţie de frontieră la PTF Moraviţa, pentru aderare la un grup infracţional organizat.

Totodată, au fost reţinuţi doi agenţi de poliţie de frontieră de la PTF Foeni – Adrian Maier şi Augustin Vrâncuţ, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, în formă continuată, un agent de poliţie rutieră din cadrul IPJ Timiş, Poliţia Rutieră Deta – Ioan Ţăran, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, în formă continuată, precum şi cinci lucrători vamali la PTF Foeni – Petru Augustinov, Elena Micşa, Marius Marta, Ghiţă Burdan, Claudiu Căncescu, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, în formă continuată.

Au mai fost reţinuţi patru lucrători vamali la Biroul Vamal Moraviţa – Marius Horaţiu Petruţa, Teodor Badău, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, în formă continuată şi Dorin Liviu Novac şi Ana Cumpănăşoiu, pentru aderare sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracţional organizat şi două infracţiuni de luare de mită, în formă continuată.

În acelaşi lot au fost reţinute şi două persoane suspectate de trafic cu ţigări – Gheorghe Cătălin Dorobanţu şi Sava Dan, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi dare de mită.

Cele mai citite

Consultări pentru Start-Up Nation 2024: TVA eligibil, obligații de creare locuri de muncă și întârzieri în plățile din 2022

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a organizat recent două sesiuni de consultare pentru stabilirea procedurii de implementare a programului Start-Up Nation 2024. La discuții...

Momente grele pentru Duckadam! „Eroul de la Sevilla” a intrat în operație pe cord deschis

Fostul mare goalkeeper Helmut Duckadam, legendarul erou al Stelei din Liga Campionilor, traversează un moment extrem de complicat din punct de vedere medical. Helmut Duckadam...

România râmâne pe același loc în clasamentul FIFA după victorile cu Lituania și Kosovo

În ciuda succeselor recente în Liga Națiunilor, România nu a reușit să avanseze în clasamentul mondial al FIFA, păstrând aceeași poziție. Deși „tricolorii” au obținut...
Ultima oră
Pe aceeași temă