19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUltimele clipe ale lui Tim Kretschmer, adolescentul ucigas din Germania (VIDEO)

Ultimele clipe ale lui Tim Kretschmer, adolescentul ucigas din Germania (VIDEO)

Imagini socante filmate cu un telefon mobil arata ultimele clipe din viata lui Tim Kretschmer, adolescentul care a ucis, miercuri, 15 persoane la un liceu din Germania.

Kretschmer a fost filmat in momentul in care s-a impuscat mortal, dupa ce fusese incoltit de politisti la 40 de kilometri departare de liceul unde omorase noua elevi si trei profesori, unde se deplasase cu o masina furata si pe al carui sofer il luase ostatic, informeaza The Telegraph monitorizat de ziare.com.

Adolescentul a fost impuscat in picior intr-un schimb de focuri cu politistii, moment in care a mai omorat doi oameni. Se crede ca Kretschmer s-a impuscat in cap in momentul in care era la pamant.

16 oameni au murit miercuri in total, inclusiv adolescentul. Alti sapte elevi sunt internati cu rani provocate de gloante, in timp ce unii au maini si picioare rupte dupa ce au sarit pe geam pentru a scapa de atac.

Adolescentul responsabil de uciderea a 15 persoane in Germania era pasionat de jocurile video violente, a anuntat joi politia, in urma analizarii calculatorului acestuia, informeaza Mediafax.

"Am analizat calculatorul acestuia si am gasit jocuri video tipice acestui tip de fanatic, inclusiv jocul Counter-strike", a mentionat un oficial din cadrul politiei locale, Ralf Michelfelder.

Tim Kretschmer, in varsta de 17 ani, inarmat cu un pistol de tip Beretta si imbracat cu o uniforma neagra de lupta, a ucis noua elevi si trei profesori, apoi a omorat alte trei persoane in timp ce incerca sa scape, iar in cele din urma s-a sinucis.

Ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrman, a declarat pentru un post de radio bavarez ca, daca se va dovedi ca jocurile video violente au contribuit la drama de miercuri, acestea ar trebui interzise.

"Astfel de jocuri, dupa parerea mea, nu au nici o legatura cu noi", a mentionat Herrman.

In 2003, in urma unui masascru petrecut la Erfurt, cand ucigasul fusese influentat de jocurile video violente, Parlamentul german a interzis vanzarea anumitor tipuri de jocuri care prevad crime si masacre.

Potrivit cotidianului Tagesspiegel, in 2008, vanzarea a 43 de jocuri de acest tip a fost interzisa in Germania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă