18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialUltima zi pentru inscrierea in clasa I

Ultima zi pentru inscrierea in clasa I

Vineri este ultima zi in care secretariatele din unitatile de invatamant mai primesc dosarele de la parintii care vor sa isi dea copiii la scoala in acest an scolar, informeaza ziare.com.

 

In capitala, termenul de inscriere pentru clasa I a fost prelungit pana la 14 septembrie. Seful Inspectoratului Scolar al municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu, a declarat ca anul acesta sunt mai multi copii fata de anul trecut care solicita inscrierea in primul an scolar. Potrivit acestuia, citat de Rador, problemele intampinate sunt legate in principal de faptul ca unii parinti opteaza doar pentru o scoala anume pentru copiii lor.

Insa, cu doua saptamani inainte de inceperea scolii, putine unitati de invatamant sunt pregatite sa primeasca elevii. De altfel, chiar ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei a recunoscut acest lucru, el acuzand autoritatile locale pentru situatia existenta.

Potrivit datelor Guvernului, in acest an au fost alocate pentru invatamantul preuniversitar peste 4 milioane si jumatate de euro, dar Adomnitei sustine ca autoritatile locale din 22 de judete nu s-au ingrijit sa-i investeasca in renovarea scolilor.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a avertizat ca la o urmatoare alocare, cei care n-au cheltuit banii nu vor mai primi altii.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă