19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUltima partida a campioanei noastre in Liga Campionilor

Ultima partida a campioanei noastre in Liga Campionilor

Steaua isi incheie in aceasta seara misiunea in Liga Campionilor, intalnind lidera grupei, campioana Frantei, Olympique Lyon. O partida fara miza pentru campioana noastra, calificata in primavara europeana a Cupei UEFA datorita celor patru puncte castigate in dauna ucrainenilor de la Dinamo Kiev. Un meci in care Steaua are obligatia unei prestatii cat mai bune, onorabile, care sa nu-i sifoneze firma si palmaresul. O confruntare extrem de dificila pentru campioana noastra, care are de infruntat una din cele mai in forma echipe europene, pentru multi favorita la disputarea finalei acestei editii a Ligii Campionilor, lider autoritar in campionatul Frantei.

Steaua are posibilitatea sa-si dovedeasca valoarea

Declaratiile din ultima saptamana venite dinspre gruparea stelista privind meciul de la Lyon au fost destul de contradictorii, trecand de la a caracteriza partida drept una de lupta, pentru un rezultat cat mai bun si obtinerea primei oferite de UEFA la egal (300.000 de euro) sau victorie (600.000 de euro), pana la a vorbi de un meci de vacanta si o deplasare la Lyon pentru cumparaturi de sarbatori.
Fara Nesu, Steaua se prezinta inaintea partidei cu Olympique cu lotul complet chiar daca Radoi are putine meciuri in picioare, iar Victoras Iacob nu a mai jucat de cateva luni bune. Olaroiu si-a menajat aproape mereu jucatorii inaintea partidelor disputate in Liga Campionilor, dar probabil ca o va face si acum, dar din alte ratiuni. Una tine de cei sase jucatori ros-albastri – Cernea, Goian, Ghionea, Ovidiu Petre, Nicolita si Oprita -, care au cate doua cartonase galbene si risca o suspendare pentru primul meci din primavara europeana in cazul cand in aceasta noapte vad al treilea avertisment. Cea de-a doua are in vedere meciul de campionat din etapa urmatoare, cand Steaua intalneste la Craiova pe Universitatea, meci foarte important pentru echipa lui Olaroiu, care doreste sa nu piarda locul doi.
Numai ca este foarte greu de crezut ca antrenorul poate renunta la toti jucatorii amenintati cu suspendarea pentru primul meci din “16-mile” UEFA. Ar fi o utopie sa crezi ca Olaroiu poate sa inceapa meciul de la Lyon fara Goian si Ghionea, ca Ovidiu Petre va lipsi din linia de mijloc, chiar daca aici exista mai multe solutii. Dincolo de faptul ca tehnicianul stelist nu are inlocuitori pentru cei doi fundasi centrali, orice schimbare ar face in linia defensiva (care sa-i tina pe banca pe Goian si Ghionea) poate echivala cu un dezastru si Steaua nu doreste categoric asa ceva. Calificarea in primavara europeana trebuie sustinuta si de alte rezultate, iar meciul cu Olympique poate oferi unul din ele.
Olaroiu are insa de rezolvat probleme de ordin tactic. Va alcatui un “11” ofensiv si va incepe partida cu Dica, Thereau si Badea sau va miza pe o echipa care va incerca sa apere remiza, intarind linia mediana? Olaroiu a lasat sa se inteleaga ca nu va incepe meciul cu Radoi, ca intentioneaza sa-l foloseasca cateva minute, spre final, pe Iacob in dorinta staff-ului tehnic de a-i asigura o prezenta atacatului stelist in Liga Campionilor, dar nu a vorbit nimic ieri de o echipa probabila. O formatie cu care Steaua ar putea sa inceapa disputa cu Lyon ar arata totusi astfel: Cernea – Stancu, Goian, Ghionea, Petre Marin – Nicolita, Paraschiv, Ovidiu Petre, Cristocea (Bostina) – Dica, Thereau.

Lyon, o superechipa

Olympique Lyon a obtinut o noua victorie in ultima etapa a campionatului francez si a stabilit un record, 14 victorii in 16 etape, conducand autoritar in clasament, 43 de puncte fata de 29 ale echipei situate pe locul doi, RC Lens. Cea mai frumoasa apreciere a jocului prestat de lyonezi a venit din partea antrenorului lui Le Mans, echipa invinsa in ultima etapa de Olympique, Frederic Hantz: “Fotbalul este un joc intre doua echipe de 11 jucatori, iar la sfarsit castiga doar Olympique Lyon”. O masinarie de fotbal de buna calitate, pusa intr-un angrenaj ajustat de Houllier cu jucatori de mare valoare – Reveillere, Clerc, Govou, Wiltord, Tiago, Fred -, capabila sa se bata de la egal la egal cu marile forte ale fotbalului european. Cu ei urmeaza sa se lupte in aceasta seara pe stadionul Gerland campioana noastra.
Partida programata sa inceapa la ora 21.45, transmisa in direct de Pro TV, va fi arbitrata de o brigada din Slovenia, cu Darko Ceferin la centru.

Cele mai citite

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă