Uitaţi de băuturile energizante din supermarketuri! Acest suc energizant cu dovleac şi portocale este bogat în antioxidanţi, vitamina C şi betacaroten şi conţine multe proteine şi grăsimi sănătoase care sporesc nivelul de energie.
Dovleacul de plăcintă conţine multe fibre solubile care menţin sănătatea digestivă şi reduc riscul de cancer intestinal. În plus, este bogat în betacaroten, luteină şi zeaxantină, antioxidanţi puternici care protejează sănătatea ochilor şi previn afecţiunile articulaţiilor, inclusiv artrita reumatoidă.
Citeşte şi REŢETĂ: Suc pentru imunitate cu ananas
Portocalele sunt bine cunoscute pentru proprietăţile lor de întărire a îmunităţii deoarece sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi. Vitamina C poate să regleze tensiunea arterială şi nivelul de cortizol din corp, iar antioxidanţii stimulează activitatea leucocitelor care luptă împotriva bolilor.
Christine Bailey, autoarea cărţii „Dieta cu sucuri naturale”, recomandă o reţetă simplă: aveţi nevoie de două portocale, fără coajă, 150 de grame de dovleac de plăcintă, fără coajă şi fără seminţe, 15 grame nuci pecan, două curmale, o jumătate de lingurinţă de esenţă de vanilie.
Mod de preparare: se storc portocalele şi dovleacul, iar sucul se toarnă într-un blender, împreună cu incredientele rămase şi cu 150 de ml de apă. Totul se amestecă până când sucul capătă o consistenţă cremoasă.
Analiza nutriţională pentru o porţie: calorii – 59 kcal, proteine – 5,8 g, carbohidraţi – 36,8 g (din care 29,5 zaharuri), grăsimi – 10,9 g.