7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUE vrea internet de mare viteza pentru tarile membre

UE vrea internet de mare viteza pentru tarile membre

Autoritatile de la Bruxell vor sa reglementeze problema europeana a vitezei internetului. UE doreste ca toate tarile membre sa beneficieze de internet de mare viteza, informeaza BBC, citat de Ziare.com.

Statisticile recente arata ca in jur de 39% din cetatenii europeni au internet de mare viteza, in timp ce majoritatea folosesc serviciile de telefonie pentru a beneficia de aceste servicii.

Companiile de telefonie vor reglementa aceasta problema, conform noilor legi UE.

"Internetul de mare viteza este pasaportul pentru informatii, un element esential in dezvoltarea economica. Acesta este factorul decisiv care ne-a influentat sa luam aceasta decizie", a declarat Viviane Reding, Comisar pe probleme de comunicare al UE.

Oficialul UE a adaugat ca proiectul trebuie sa fie gata pana in 2010.

Statisticile facute de UE arata ca cetatenii tarilor precum Danemarca pot beneficia in totalitate de internet de mare viteza, in timp ce doar 40% dintre cetatenii romani pot utiliza aceste servicii.

Chiar si in tarile mai dezvoltate, precum Germania si Italia, 12% din poulatia acestor state nu pot beneficia de internet de mare viteza.

Cele mai citite

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!

Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igiena și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Există anumite situații în care acest aspect...

Evenimente de amploare la Washington pentru sărbătorirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO

România va sărbători, la Washington, 20 de ani de la aderarea la NATO printr-un concert extraordinar care va avea loc la celebrul Andrew W....

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă