11.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialUE avertizeaza Bulgaria sa reduca productia ilegala de bauturi alcoolice

UE avertizeaza Bulgaria sa reduca productia ilegala de bauturi alcoolice

Bulgaria ar putea fi penalizata de UE daca nu isi intensifica eforturile de a reduce productia ilegala de bauturi alcoolice, au indicat oficiali europeni, citati de Darik News, publicatie consultata de Rompres.

In acest timp, asociatiile producatorilor de bauturi alcoolice, importatorii si comerciantii de profil promit sa depuna toate eforturile pentru a tine accizele pe alcool la nivelul actual. Nu exista nici o norma a Uniunii Europene care sa impuna majorarea accizei la o anume valoare, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Alcool din Bulgaria.

La inceputul anului, bulgarii s-au aratat nemultumiti de nivelul considerat prea mare al accizelor pentru tuica de casa, desi Sofia a obtinut de la Comisia Europeana o reducere importanta a accizelor.

Producatorii bulgari, printre care s-au aflat si primarii a 30 de localitati, au protestat in strada si au turnat pe asfalt zeci de litri de tuica, la inceputul anului.

Producatorii bulgari au avertizat ca noile accize duc litrul de alcool la pretul de 5 euro, aproape dublu in comparatie cu cel la care se vinde tuica de fabrica.

Oficialii bulgari au recunoscut, insa, ca va fi foarte greu sa controleze procesul de distilare a bauturilor in gospodarii si ca o crestere a cazurilor de intoxicare cu alcool este inevitabila.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă