9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialUE ar putea avea nevoie de modificarea tratatului pentru autoritatea unică de...

UE ar putea avea nevoie de modificarea tratatului pentru autoritatea unică de reglementare bancară

Uniunea Europeană ar putea avea nevoie de modificarea tratatului, pentru crearea unei autorităţi unice de reglementare bancară, a declarat şeful Eurogroup, olandezul Jeroen Dijsselbloem, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Dijsselbloem a arătat că UE poate aplica cea mai mare parte a strategiei de uniune bancară în cadrul actualului tratat, dar ar putea fi nevoie de o modificare în cazul autorităţii de reglementare.

“Ştiu că putem pune în practică cel puţin 80-90% din proiect, iar decizia finală pentru o autoritate unică de reglementare bancară ar putea avea nevoie de o modificare de tratat”, a spus Dijsselbloem la Washington.

Banca Centrală Europeană şi Michel Barnier, comisarul UE pentru servicii financiare, au cerut înfiinţarea unei Autorităţi Europene de Reglementare care să intervină în cazul băncilor lovite de criză, afirmând că aceasta este esenţială pentru soarta băncilor şi a statelor.

Barnier urmează să prezinte proiectul de lege în luna iunie.

Dijsselbloem a arătat că există o diferenţă de opinie în legătură cu autoritatea unică de reglementare, Germania solicitând modificarea tratatului, în timp ce Comisia Europeană consideră că există deja o bază legală.

Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...
Ultima oră
Pe aceeași temă