30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialUdrea le-a spus deputatilor sa voteze raportul Comisiei de ancheta in concordanta...

Udrea le-a spus deputatilor sa voteze raportul Comisiei de ancheta in concordanta cu statul de drept

Ministrul Turismului, Elena Udrea a spus in plenul Camerei Deputatilor ca raportul Comisiei de ancheta este "profund mincinos" si le-a solicitat deputatilor sa voteze in conformitate cu statul de drept si cu interesele cetatenilor, potrivit Newsin.

"PSD si PNL sunt acum in aceeasi banca a opozitiei, iar infiintarea Comisiei este doar o parte a luptei electorale in dispretul legii", a apreciat Elena Udrea la inceputul interventiei sale referitoare la raportul Comisiei de ancheta care a vizat activitatea ministerului pe care il conduce.

Ministrul Turismului a precizat ca va vorbi la inceput despre "lucruri care ar trebui sa va faca mandri ca sunteti romani, ca ati votat infiintarea acestui minister si ca m-ati investit pe mine ca ministru". Printre acestea, Udrea a mentionat campaniile derulate pentru promovarea turismului in Romania, inclusiv cele cercetate de catre Comisia de ancheta, faptul ca Romania a devenit membra in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului, ca Romania a castigat trei trofee "Golden Apple" care se decerneaza in domeniu si ca ministerul a readus in Romania operatorul de turism german TUI. "Probabil ca ar trebui sa ma cercetati si pentru ca am readus TUI in Romania incepand cu anul 2010", s-a adresat Udrea deputatilor din opozitie.

Udrea a raspuns apoi punctual acuzatiilor continute in concluziile raportului. "Ati tavalit in Parlament toate companiile ce au lucrat legal cu Ministerul Turismului si care au investit gratuit in turism. Evident ca sunteti de acord cu raportul si-l veti vota ca un inalt act de patriotism", a sustinut Udrea. Ea le-a spus membrilor Comisiei ca vor trebui sa explice in colegiile lor de ce nu au fost de acord cu alocarea de fonduri de la minister pentru investitii efectuate in infrastructura de turism.

"Raportul este profund mincinos si daunator unui stat de drept inca fragil. Va cer sa votati in concordanta cu respectul fata de statul de drept, fata de interesele cetatenilor si fata de interesele celor care v-au votat", a incheiat Udrea.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă