25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUdrea e acuzata de ANAT ca este preocupata doar de imagine

Udrea e acuzata de ANAT ca este preocupata doar de imagine

Vicepresedintele ANAT, Alin Burcea, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Turismului, Elena Udrea, se preocupa doar de imaginea personala si nu a luat nicio masura prin care sa incurajeze turismul.

"Noi am venit, incepand din februarie, la Ministerul Turismului cu o serie de propuneri, dar, pana in prezent, nu s-a luat nici o masura prin care sa se incurajeze agentiile de turism. Propunerile au fost inaintate si in februarie, in martie, am fost si eu sa vorbesc cu conducerea ministerului, dar a ramas asa cum am stabilit, adica nimic", a spus vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), citat de Mediafax.

 Potrivit acestuia Ministerul Turismului a folosit sume mari pentru promovare necorespunzatoare.

"Una este sa fii ocupat de imaginea ta, alta este de turism. Am bagat 200.000 de euro in Goran Bregovic ca sa vina constantenii, ca turisti nu am avut", a afirmat Burcea.

El a sustinut ca, din cele 20.000 de persoane prezente la concertul lui Bregovic, organizat de Paste pe plaja la Mamaia, 19.200 au fost constanteni.

Vicepresedintele ANAT a criticat si modul in care ministrul Turismului isi alege persoanele prin intermediul carora sa faca imagine destinatiilor romanesti.

"Este bine ca se plimba cu printul de Monaco, dar daca vin toti astia din Monaco in Delta, in trei saptamani ii lichidam (principatul Monaco are doar 32.000 de locuitori – n.r.)", a continuat Burcea.  Printul Albert al II-lea de Monaco s-a aflat in Romania in luna aprilie intr-o vizita oficiala de doua zile, ocazie cu care s-a declarat incantat de Delta Dunarii.

Vicepresedintele ANAT a criticat activitatea ministrului Turismului, dar i-a gasit Elenei Udrea si cateva calitati, printre care amabilitatea si frumusetea.

"Doamna ministru ramane cel mai fumos ministru al Turismului si nu se compara cu Dan Matei Agathon, care este barbat si este urat. Dansa ne-a primit mereu bine, dar nu a facut nimic care sa rezolve problemele din turism", a spus Burcea.

El considera ca, prin comparatie cu fosta conducere a turismului romanesc, Udrea iese totusi in avantaj.
"Daca ar fi sa comparam cu fostul minister, unu pe zero egal infinit", a mai spus Burcea, care a solicitat co-finantare din partea ministerului pentru editarea cataloagelor pentru incomming.

Vicepresedintele ANAT a admis ca pentru aceste investitii pot fi accesate si fonduri structurale, dar s-a plans de termenul lung in care pot fi accesati respectivii bani.
"La fondurile structurale te duci marti si rezolvi miercuri, dar intr-o miercuri dintr-un alt an", a continuat Burcea.
 Presedintele ANAT, Corina Martin, a adaugat, la randul ei, ca ar fi bine ca promovarea turismului romanesc sa nu se mai faca de catre Ministerul Turismului, ci de catre un organism care ar trebui infiintat, respectiv Organizatia Nationala pentru Turism.
"S-a vazut in ultimii 20 ani cum a reusit statul sa promoveze turismul. In ultimul master plan pentru turism, pentru care s-a platit o suma interesanta, se prevedea ca Organizatia Nationala pentru Turism sa fie infiintata si sa se ocupe de promovarea Romaniei. S-ar putea ca si acest master plan sa nu fie primul, nici ultimul care va ramane intr-un sertar", a afirmat Corina Martin.

Conducerea ANAT a mai propus eliminarea limitarii comisoanelor in cazul tichetelor de vacanta atat pentru agentii, cat si pentru firmele emitente.
De asemenea, reprezentantii asociatiei au propus ca vanzarea biletelor de tren sa se faca si prin intermediul agentiilor de turism.
O alta propunere a fost infiintarea in cadrul ministerului a unui departament care sa se ocupe de turismul de afaceri.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă