5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialUdrea: Bica a fost de la început nedorită la DIICOT

Udrea: Bica a fost de la început nedorită la DIICOT

Elena Udrea a declarat, la Hotnews, că Alina Bica a fost de la început nedorită la şefia DIICOT. Ea a precizat că unul dintre motive este acela că "nu era din apropierea" SRI, informează Mediafax.

Udrea a susţinut, totodată, că Alina Bica a avut două mandate de ascultare date de Codruţa Kovesi şi că nu a primit niciun fel de informări de la SRI.

"Eu nu am acuzat şi nu acuz SRI de implicare, însă Alina Bica a fost de la început nedorită – de asta a şi fost pusă pe seama mea – nedorită în fruntea DIICOT-ului. De ce? Unul din motive, or fi fost şi altele, eu nu spun acum că numai asta, dar e clar că unul din motive a fost tocmai acela că nu era din apropierea Serviciului de Informaţii, în aşa fel încât să poţi să-i spui: actionează într-un fel, fă aici aşa… (…) Nu spun că (Laura Codruţa Kovesi – n.r.) este aşa în totalitate, însă este clar că există o relaţie, o colaborare foarte bună între SRI sau domnul Coldea şi doamna Kovesi", a susţinut Udrea, despre "filajul de la Paris", respectiv fotografiile difuzate, în octombrie 2014, în care apărea alături de Alina Bica.

Ea a afirmat că Bica era supusă unei presiuni, fîntrucât a fost "pusă sub ascultare" imediat ce a preluat şefia DIICOT.

"Văzând presiunea la care era supusă Alina Bica, în sensul în care ea a fost pusă sub ascultare imediat ce a fost numită şef DIICOT sau chiar înainte puţin… A avut două mandate de ascultare date de Codruţa Kovesi sau la solicitarea DNA, la solicitarea Codruţei Kovesi. (…) Simţeau permanent această presiune asupra ei şi avea discuţii, îmi spunea că are discuţii cu cei de la SRI legat de faptul că, spre exemplu, ea nu primea niciun fel de informări de la SRI, în condiţiile în care combătea criminalitatea organizată", a mai spus Udrea.

Udrea a negat că ar fi discutat şi despre numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT, în condiţiile în care a spus că s-a implicat în numirea Codruţei Kovesi la DNA, discutând cu premierul Victor Ponta.

"Propunerea Alina Bica nu era atat de importantă, era o propunere pe listă. Mai important era procurorul general, atunci. Însă, aşa cum a spus şi preşedintele, faţă de dorinţa de a avea-o pe Codruţa Kovesi la DNA, procurorul general a fost cel pe care l-a propus, pentru că asta spune legea. Deci este printr-o negociere şi o înţelegere între preşedinte şi prim-ministru. Si atunci procurorul general a fost numit domnul care este şi astăzi, nu îi reţin numele", a mai declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a fost chemată, joi, la DNA, deoarece este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni.

Ea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.

Cele mai citite

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă