17.4 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialUDMR Covasna a sesizat FIFA şi UEFA despre "excesele" unor suporteri de...

UDMR Covasna a sesizat FIFA şi UEFA despre „excesele” unor suporteri de la două meciuri de fotbal

Reprezentanţii UDMR Covasna au sesizat FIFA şi UEFA despre „excesele” unor suporteri din timpul meciului Olanda – România, când a fost afişată „o inscripţie cu text discriminatoriu” şi din timpul celui CFR Cluj – Rapid, când a fost incendiat steagul Ungariei, informează Mediafax.

Serviciul de asistenţă juridică pentru minorităţi „Mikó Imre” din UDMR Covasna arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că acest for şi deputatul UDMR de Sfântu Gheorghe Marko Attila au sesizat FIFA şi UEFA.

Marko Attila arată că în cele două scrisori trimise către FIFA şi UEFA au fost semnalate excesele unor suporteri din timpul meciurilor Olanda – România şi CFR Cluj – Rapid.

Deputatul UDMR din Covasna cere organismelor europene şi internaţionale de fotbal „să procedeze în aceste cazuri conform competenţelor pe care le au”.

Pe de altă parte, Uniunea a intentat o plângere penală împotriva suporterilor rapidişti care la meciul de fotbal din 18 martie cu CFR Cluj au dat foc steagului ungar.

Totodată, UDMR a făcut un denunţ penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împotriva unui grup de suporteri ai echipei naţionale a României, care în timpul meciului din 26 martie, de la Amsterdam, au afişat „o inscripţie cu text discriminatoriu”.

„În timpul meciului din preliminariile Campionatului Mondial un grup de suporteri români, făcând referire la incendierea drapelului maghiar din 18 martie, au afişat în tribune o inscripţie cu textul «Acum, pentru o cârpă aprinsă îl vreţi arestat, după ce atâţia ani de zile, zâmbind aţi tolerat terorismul etnic al UDMR ca politică de stat». Prin acest gest suporterii au profanat drapelul maghiar şi au instigat în mod deschis la ură naţională”, susţinea secretarul general al UDMR, Kovács Péter.

Cele mai citite

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...

Marile companii Tesla, Amazon și Meta subminează democrația

Unele dintre cele mai mari companii din lume au fost acuzate că subminează democrația din întreaga lume prin sprijinirea financiară a mișcărilor politice de...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...
Ultima oră
Pe aceeași temă