10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialUcrainenii vor decide prin referendum dacă aderă la NATO

Ucrainenii vor decide prin referendum dacă aderă la NATO

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a afrmat că posibilitatea aderării Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică va fi decisă printr-un referendum organizat în toate regiunile ţării, conform site-ului Kyiv Post, informează Mediafax.

“Problema aderării Ucrainei la NATO este una fundamentală; voi organiza un referendum prin care poporul va decide”, a declarat Poroşenko, după vizita efectuată în Franţa.

El a subliniat, în acest context, că aderarea la Uniunea Europeană este prioritară, dat find faptul că Ucraina este o ţară europeană.

 “Europa nu poate fi completă fără Ucraina”, a precizat Poroşenko.

“În momentul de faţă, s-a renunţat la pacea postbelică şi la sistemul internaţional de acorduri”, a explicat Poroşenko, care a denunțat “agresiunea” ce vizează Ucraina.

Liderul de la Kiev a subliniat că în estul Ucrainei confruntările continuă, evidenţiind necesitatea găsirii unor “mecanisme” pentru a ţine la distanţă părţile beligerante.

“Crimeea va fi mereu regiune ucraineană, este parte integrantă a Ucrainei”, a spus liderul ucrainean.

Cele mai citite

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...

Corpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază de vreun tratament preferențial

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de control al Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă această instituție îi...

Hidroelectrica a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istorie

În timp ce românii sărăcesc de la o zi la alta, iar cea mai mare parte din salariile lor se duce pe facturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă