20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUcrainenii au inchis combinatul de feroaliaje

Ucrainenii au inchis combinatul de feroaliaje

» Cantemir Gafar, director al S.C. Feral, a declarat ca patronatul a hotarat sa nu mai puna in functiune cuptoarele de producere a feroaliajelor cel putin pana la toamna, chiar daca se va rezolva problema furnizarii energiei electrice.

Ca urmare a respectivei decizii luate de patronii din Ucraina ai combinatului de feroaliaje din Tulcea, cei peste 500 de angajati ai societatii vor fi trimisi in somaj. Conducerea combinatului a anuntat ca, deocamdata, salariatii vor primi somaj tehnic, iar daca se vor amplifica efectele crizei economice, somajul tehnic va fi transformat in disponibilizari. Administratorii combinatului tulcean acuza autoritatile din Romania ca boicoteaza functionarea sa. "Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energetic (ANRE), in loc sa vegheze la functionarea normala a pietei energetice, permite manifestarea monopolului din partea distribuitorilor de energie electrica, care nu accepta furnizarea curentului electric decat de la anumite firme, chiar daca acele firme parctica preturi de monopol, iar combinatul a reziliat contractul cu respectivul furnizor pentru aceste motive.

 

Nu putem functiona cu energie mai scumpa cu 10-20 la suta, cum doresc functionari din ANRE, pentru ca intram in faliment", a declarat directorul Gafar. Conducerea combinatului a mai precizat ca a cerut despagubiri in instanta de la ANRE si de la Enel Electrica Dobrogea pentru ca refuza sa asigure alimentarea cu energiei electrica a combinatului, conform noului contract de furnizare. Directorul Gafar a mai adaugat ca "este condamnabil acest boicot impotriva combinatului care, in conditii de criza, are resurse financiare, materii prime si piata de export, dar nu poate produce din cauza unor interese ale «baietilor destepti» din domeniul energiei care se bat pe marii consumatori, cum este combinatul nostru".

»  Vasile Gudu, prefectul judetului Tulcea, a declarat ca "zilele urmatoare va avea loc o noua intalnire la ANRE pentru a debloca furnizarea energiei electrice la combinatul de feroaliaje si vom incerca sa-i convingem pe patroni sa nu inchida definitiv combinatul".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă