7.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialUcraina taie legăturile cu Crimeea

Ucraina taie legăturile cu Crimeea

Ucraina a suspendat, vineri, din motive de securitate, toate cursele de tren şi de autocar spre Crimeea, peninsula anexată în martie de Rusia, relatează Mediafax.

Această măsură intervine la două zile de la decizia Moscovei de a-şi suspenda serviciul feroviar spre Crimeea pe fondul cererii slabe.

Astfel, în urma acestor măsuri, majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori ai acestei peninsule de la Marea Neagră vor putea ajunge în Ucraina direct cu maşina şi în Rusia cu feribotul. În plus, unele companii aeriene ruseşti îşi menţin zborurile către capitala Crimeei, Sevastopol.

Ucraina a anunţat această măsură fără a preciza "problemele de securitate" care vizează cursele de tren şi de autocar spre Crimeea.

Crimeea a fost anexată în martie de către Rusia după mai multe săptămâni de ocupaţie şi un referendum de alipire considerat "ilegal" atât de Kiev, cât şi de occidentali.

Cele mai citite

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...
Ultima oră
Pe aceeași temă