19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUCM Resita, pas cu dreptul in finala Challenge Cup!

UCM Resita, pas cu dreptul in finala Challenge Cup!

Handbalul romanesc sustine in acest week-end patru partide de mare importanta in arena europeana, o finala pentru baieti si trei semifinale pentru fete.

UCM Resita sustine duminica prima mansa a finalei Cupei Challenge la handbal si va incerca sa obtina un rezultat cat mai bun impotriva norvegienilor de la Drammen HK, care sa-i permita pastrarea trofeului in Romania, dupa succesul de anul trecut al Stelei Bucuresti. Meciul tur UCM Resita-Drammen HK are loc duminica de la ora 16.15, la Sala Polivalenta din Drobeta Turnu-Severin si va fi arbitrat de autriecii Gerhard Reisinger si Christian Kaschütz. Jocul este transmis in direct de Pro TV.
UCM Resita, la prima participare in cupele europene din istoria sa, a reusit deja o mare performanta prin calificarea in finala. Elevii lui Aihan Omer vor avea ca adversari o echipa nordica, lider in campionatul norvegian. Reamintim ca UCM Resita a eliminat succesiv formatiile HC Tbilisi-Tbilisi (Georgia), Elektromodul Osijek (Croatia), Kaustik Volgograd (Rusia) si Zaglebie Lubin (Polonia). "O finala e unica. O joci poate o data in viata si de aceea trebuie sa faci totul pentru a castiga. Ne vom pregati foarte bine si va promit ca vom face tot ce ne sta in putinta pentru ca toti romanii sa fie mandri de noi", declara Aihan Omer.

Fetele, spre finala
Trei echipe feminine sunt cu un pas in urma resitenilor, fiind acum "doar" in semifinale. Oltchim Ramnicu Valcea evolueaza la Budapesta in returul cu Ferencvaros din Cupa Cupelor, programat duminica de la ora 17.15. In tur, elevele lui Gheorghe Tadici s-au impus la o marja linistitoare de 13 goluri (36-23) si practic calificarea in finala competitiei pare transata. Jucatoarele de la Oltchim isi doresc o noua victorie la Budapesta, care le-ar creste prima de calificare in finala de la 3.000 la 3.500 lei. In cealalta semifinala, formatia spaniola Cem. Union-Ribarroja are prima sansa de calificare in semifinale, dupa egalul obtinut in deplasare (28-28) cu norvegiencele de la Byasen Trondheim.
In Challenge Cup, municipiul Roman asteapta cu mare interes tentativa echipei feminine HCM de a se califica in finala dupa returul de duminica (ora 11) cu formatia sarba HC Naisa Nis. HCM Roman are de recuperat un handicap de 4 goluri dupa esecul din Serbia (19-23), in prima mansa a semifinalei. In cealalta semifinala, Universitatea Cluj incearca sa apere in Croatia, impotriva lui RK Zagreb, fragilul avantaj cucerit in tur (31-29), dar partida se anunta a fi infernala.

» Finala de duminica se va disputa pe o suprafata de joc speciala, un covor din cauciuc sintetic, flexibil, cu o aderenta foarte buna. Imprumutata de la HCM Constanta, suprafata de joc indeplineste toate conditiile cerute. Interesul la Drobeta Turnu-Severin si Resita este foarte mare, cele 1.500 de bilete fiind vandute in mai putin de o ora.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă