21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialUCM Reşiţa, noua minune a Ligii Naţionale

UCM Reşiţa, noua minune a Ligii Naţionale

UCM Reşiţa a fost doborâtă în iarnă de problemele financiare, iar singura echipă românească care a câştigat de trei ori consecutiv Challenge Cup a fost la un pas de desfiinţare. Cei mai buni jucători, în frunte cu Alexandru Stamate, Valentin Ghionea şi Gheorghe Irimescu şi-au depus memorii la federaţie pentru neplata salariilor pe ultimele patru luni, iar forul intern le-a dat câştig de cauză şi i-a declarat liberi de contract. Scăpaţi, însă, pentru moment de pericolul desfiinţării, reşiţenii au reuşit să adune în jurul veteranului Eremia Pârâianu, 35 de ani, o echipă care, sperau ei, să poată termina cu bine acest sezon. Urmăritoarele Reşiţei şi-au frecat mâinile când au văzut necazurile de la echipa considerată, la începutul campionatului, principala favorită la titlu, dar rezultatele şi, mai ales, evoluţia noii surprize a Ligii Naţionale le-a pus pe gânduri. După un succes categoric cu Dinamo Braşov, în deplasare, UCM a dat cel mai important test de până acum marţi seara, împotriva celor de la „U” Transilvania Cluj, formaţia care a adus trei ex-reşiţeni în această iarnă, printre care şi Valentin Ghionea.

Victorie în lacrimi

Din punct de vedere valoric, clujenii trebuiau să defileze pe parchetul Sălii Sporturilor din Reşiţa, dar au dat peste un adversar decis să moară pe teren. Dăruirea superioară a gazdelor a fost hotărâtoare până la urmă, care s-au impus cu 27-26 (14-14), iar încrâncenarea cu care s-a obţinut această victorie l-a lăsat minute bune pe bancă, în lacrimi, pe antrenorul UCM-ului, Gligore Czari. „Jucătorii mei şi-au dorit foarte mult victoria şi au luptat tot timpul pentru ea, iar acest lucru ne-a făcut să câştigăm. Trebuie să mulţumim şi publicului, care nu a fost unul spectator, ci, ca niciodată, unul susţinător. Parcă jucam o finală de cupă europeană, aşa atmosferă a fost. Sper să rămână aceşti jucători aici şi să încercăm să terminăm campionatul pe un loc de cupă europeană”, a declarat tehnicianul Reşiţei. Meciul cu „U” Transilvania s-a jucat în devans pentru ultima etapă a turului şi, cel puţin până la meciul lui HC Odorhei, reşiţenii au urcat pe primul loc în clasamentul Ligii Naţionale. UCM va juca, sâmbătă şi duminică, „dubla” cu Budyvelnik Brovary, din Ucraina, pentru optimile de finală ale Cupei Cupelor.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă