13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialUCIS DE CRĂCIUN: Un lider al partidului lui Putin a fost ÎMPUŞCAT...

UCIS DE CRĂCIUN: Un lider al partidului lui Putin a fost ÎMPUŞCAT ÎN CAP

Două persoane înarmate au împuşcat mortal, azi, un oficial în Caucazul de Nord, unde Kremlinul se luptă să reprime insurgenţa islamistă, transmitagenţiile internaţionale de presă. Boris Zherukov era liderul facţiunii partidului Rusia Unită, din Parlamentul local, şi rector al Universităţii Agricole locale, scrie Ria Novosti, potrivit Realitatea.net.

Criminalii au pătruns în biroul lui Zherukov din Nalchik, capitala provinciei Kabardino-Balkaria, şi l-au împuşcat de două ori în cap, a precizat, într-o declaraţie, Comitetul de anchetă din Rusia.

Insurgenţii isalmici, care luptă pentru crearea unui stat islamic dintr-o serie de regiuni predominant musulmane, din sudul muntos al Rusiei, pun la cale frecvent atacuri la adresa forţelor de poliţie şi a oficialilor.

Violenţele sunt alimentate de nemulţumirea şi frustrarea cauzate de rata mare a şomajului, de corupţie şi brutalitatea poliţiei, şi sunt prezente în special în Caucazul de Nord, unde Kremlinul a purtat două războaie cu separatiştii rebeli din Cecenia, după 1991, de la colapsul URSS.

Dar insurgenţii au reuşit şi ei să atace în inima Rusiei, fiind autorii atentatelor de pe aeroportul din Moscova, în 2011, când au fost ucise 37 de persoane, şi ai atentatelor cu bombă din metroul din Moscova, în care au murit 40 de oameni în 2010.

Cele mai citite

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...

Bani pentru salvarea industriei oțelului și aluminiului din România

Companiile din industria oţelului și aluminiului, care trec prin momente deosebit de grele din cauza problemelor de ordin financiar, ar putea să fie...

Corpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază de vreun tratament preferențial

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de control al Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă această instituție îi...
Ultima oră
Pe aceeași temă