21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUCIS DE CRĂCIUN: Un lider al partidului lui Putin a fost ÎMPUŞCAT...

UCIS DE CRĂCIUN: Un lider al partidului lui Putin a fost ÎMPUŞCAT ÎN CAP

Două persoane înarmate au împuşcat mortal, azi, un oficial în Caucazul de Nord, unde Kremlinul se luptă să reprime insurgenţa islamistă, transmitagenţiile internaţionale de presă. Boris Zherukov era liderul facţiunii partidului Rusia Unită, din Parlamentul local, şi rector al Universităţii Agricole locale, scrie Ria Novosti, potrivit Realitatea.net.

Criminalii au pătruns în biroul lui Zherukov din Nalchik, capitala provinciei Kabardino-Balkaria, şi l-au împuşcat de două ori în cap, a precizat, într-o declaraţie, Comitetul de anchetă din Rusia.

Insurgenţii isalmici, care luptă pentru crearea unui stat islamic dintr-o serie de regiuni predominant musulmane, din sudul muntos al Rusiei, pun la cale frecvent atacuri la adresa forţelor de poliţie şi a oficialilor.

Violenţele sunt alimentate de nemulţumirea şi frustrarea cauzate de rata mare a şomajului, de corupţie şi brutalitatea poliţiei, şi sunt prezente în special în Caucazul de Nord, unde Kremlinul a purtat două războaie cu separatiştii rebeli din Cecenia, după 1991, de la colapsul URSS.

Dar insurgenţii au reuşit şi ei să atace în inima Rusiei, fiind autorii atentatelor de pe aeroportul din Moscova, în 2011, când au fost ucise 37 de persoane, şi ai atentatelor cu bombă din metroul din Moscova, în care au murit 40 de oameni în 2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă